Trobada digital amb l'alcalde de l'Escala

Victor Puga López
Alcalde de l'Escala

divendres 21 de gener de 2022 11.00.00 GMT+01:00

Formuleu directament les vostres preguntes sobre l'actualitat local i comarcal

Realitza la teva pregunta

Si no s'introdueix autor, la pregunta es formularà de manera anònima

EMPORDÀ

bar Identicon

Hem arribat al final de la trobada digital de l'alcalde de l'Escala amb els lectors d'emporda.info. Moltes gràcies a tothom per la participació i a l'alcalde Víctor Puga pel seu temps. Ens veiem a la pròxima!

Victor Puga López

Moltes gràcies a tothom! Encantat de respondre a totes les vostres preguntes. Fins la pròxima!

21 de gener de 2022 14.23

Manel

bar Identicon

Què ha passat amb la limitació d'aparcament amb leds de colors del carrer Enric Serra? Imagino que es va fer una gran inversió i va funcionar durant molt poc temps.

Victor Puga López

Estem treballant en una nova licitació per garantir que una empresa solvent es fa càrrec del manteniment, de resoldre les avaries i fins i tot d'oferir nous espais que incorporin aquesta tecnologia. Gràcies

21 de gener de 2022 14.05

Juanma

bar Identicon

Em vaig quedar amb ganes de saber com va anar el naufragi dies enrere d'una barca de pesca del nostre port. En sabeu res més?

Victor Puga López

Un fet desgraciat, sens dubte. No tinc informació concreta al respecte. Molts ànims als damnificats.

21 de gener de 2022 14.04

Anna L.

bar Identicon

Bon dia. Perquè han pensat que l'11 i 12 de juny són bones dates per fer un Carnaval?

Victor Puga López

Hem de ser molt respectuosos amb la comissió de carnaval i les colles. Les seves propostes s'ha de prioritzar. Ara la situació epidemiològica feia imprudents les trobades de les colles i sembla que aquestes dates poden adequades, tenint que era l'època en la que es celebrava el carnaval d'estiu.

21 de gener de 2022 14.01

Anònim

bar Identicon

Incentivareu/apretareu les empreses del polígon i els grans supermercats per posar també plaques solars com les que projecteu al pavelló i la plaça?

Victor Puga López

Més enllà de possibles incentius, a l'Escala n'hem estat pioners amb la bonificació del 50 % de l'IBI durant 5 anys al sectors residencials, a poc a poc som cada vegada més conscients de la necessita d'apostar per l'autoconsum i les energies renovables. Les grans empreses tenen capacitat econòmica i se'ls hi hauria d'exigir també, responsabilitat social . No podem legislar en aquest sentit des del món municipal, però podria ser perfectament un requeriment normatiu a estudiar per a qui correspon, la exigència de garantir l'autoconsum energètic.

21 de gener de 2022 13.58

Àngela

bar Identicon

Vivim a Olot i venim molt sovint al vostre poble, és fantàstic. Per curiositat: tenen alguna explicació per al retorn continuat de la tonyina Trini? Vam comprar el llibre per als nens de casa i n'estan fascinats, però mai l'han pogut veure en viu.

Victor Puga López

És una llàstima que no l'hagueu pogut venir a veure al port. Ha vingut gent d'arreu per veure un espectacle únic. Segons els experts és tracta d'un fet molt singular, però desconeixen els motius que fan que any rere any, la Trini vingui a visitar a l'Escala. Tenim molts olotins que tenen segona residència o venen els caps de setmana o l'estiu a passar uns dies a la nostra vila. Hi ha una connexió especial entre l'Escala i Olot.!!! Gràcies.

21 de gener de 2022 13.52

Esther

bar Identicon

Bones. Soc de Figueres i m'encanta anar a l'Escala a passejar. Admiro el bon gust de les escultures que hi ha arran de mar. Heu pensat a instal.lar-ne més? Seria un gran encert. Gràcies

Victor Puga López

Moltes gràcies Esther. Les passejades a l'Escala, especialment pel front marítim són magnífiques. En alguns espais, no nomes al front de mar, les escultures accentuen l'atractiu de la passejada, acostant l'art al vianant. Formen part del nostre patrimoni. Cal trobar el punt just i garantir que els espais a on s''ubiquen són els més idonis.

21 de gener de 2022 13.47

Raquel

bar Identicon

Hola Víctor, la meva pregunta és per què el gimnàs municipal esta en un estat tan lamentable sense cap manteniment? Gràcies!

Victor Puga López

Suposo que es refereix a l'equipament de la piscina municipal. Actualment està gestionat per una empresa concessionària. Estem treballant per arribar a un acord amb l'empresa per desencallar els problemes de gestió i manteniment.

21 de gener de 2022 13.42

J.M.

bar Identicon

Hola señor Puga. Disculpe, soy mayor y no aprendí a escribir català cuando era pequeño. Sobre la potabilizadora de agua: hacia falta. ¿donde se construye y quien la paga?

Victor Puga López

La futura potabilitzadora és una de les majors necessitats que tenim a l'Escala. Tenim l'obligació de subministrar aigua de la millor qualitat i garantir-ne la quantitat. Amb aquesta infraestructura i amb l'acord amb el Consorci d'Aigües Costa Brava Girona, aconseguim les 2 coses. El Consorci serà qui assumirà la totalitat de la inversió, i ETAP es construeix en uns terrens municipals al costa dels pous d'estracció, entre l'Escala i Bellcaire.

21 de gener de 2022 13.40

Carles

bar Identicon

Bon dia alcalde, està previst reesfaltar Riells de dalt?

Victor Puga López

A finals de l'any passat es va fer la inversió més important que s'ha fet mai en asfaltatges, 800.000 €. Uns quants carrers de Riells de dalt van estar inclosos. Aquest any hi ha prevista una altra partida. Hi estem treballant

21 de gener de 2022 13.36

Sílvia

bar Identicon

Bon dia Víctor, quan arribarà la fibra òptica a tota la població?

Victor Puga López

Actualment ja hi ha un desplegament considerable. A el ritme actual, es podria completar, si més no, en aquells sector amb més densitat de població, en poc temps. En qualsevol cas, depen de les operadores. Insistim en la necessitat de dotar a tot el municipi de fibra òptica perquè és fonamental per a la nostra competitivitat.

21 de gener de 2022 13.33

Sandra

bar Identicon

Hola alcalde. Molt sovint he pensat que en Salomó Marquès mereix ser reconegut pel seu poble. Ho han tingut mai en compte? Moltes gràcies i salutacions

Victor Puga López

En Salomó Marques és una persona apreciada i crec que les mostres de reconeixement hi han estat presents en diversos actes culturals en els ha participat. És sens dunte un referent en l'ámbit cultura i docent pels escalencs.

21 de gener de 2022 13.30

Pere

bar Identicon

Bones Víctor. Per a la gent que venim de fora de l'Escala sabem que d'aparcament a l'Escala n'hi ha moltíssim però aparcar pels carrers més cèntrics pot arribar a ser una odissea. Crec que s'hauria de senyalitzar més bé.

Victor Puga López

Tot és millorable, i la senyalització sens dubte també. hi ha aparcament de rotació als carrers centrics, però la demanda, en certs moments, supera l'oferta. Això passa arreu. Tenim espais molt atractius i cada vegada tenim més visitants. Fomentem els aparcaments dissuassoris que estan molt aprop del centre, a pocs minuts. Gràcies pel comentari.

21 de gener de 2022 13.26

Elvira

bar Identicon

Tots aquests problemes que tenim amb la cobertura telefònica són derivats de la negativa d'anys enrere a deixar posar antenes a la vila, Víctor?

Victor Puga López

Sens dubte, una estrica norma municipal i el desconcert normatiu d'aplicació, ha fet que l'Escala no tingui una implantació suficient d'instal·lacions de telecomunicacions per garantir un bon servei de telefonia. Això, no sense dificultats, s'està resolent.

21 de gener de 2022 13.21

Anònim

bar Identicon

Hola Víctor: El Clos del Pastor serà un museu més o tindrà altres utilitats?

Victor Puga López

És un dels espais Víctor Català que s'afegeix al de la 2 planta de l'Alfolí i al de l'ermita de Santa Reparada de Cinc claus. Avui en dia els museus no són simplement equipaments que recullen bens culturals, són espais de difusió multiculturals. El Clos del Pastor és un espai magnífic per acollir diverses manifestacions culturals. És un projecte que sens dubte suma!!

21 de gener de 2022 13.19

Roger Serrano

bar Identicon

Hola, vaig participar a la manifestació (sota la pluja) contra el macroparc eòlic Tramuntana, em sembla excessiu i agressiu per al territori, però veig que els partits polítics passen del poble després de veure que han dit ok des de BCN, què en pensa?

Victor Puga López

El que fa fet la Comissió d'Acció Climàtica (CAC) és rebutjar una proposta que havia presentat la CUP, que evidentment no puc reproduir ara en detall. Entenc que això no vol dir un SI a un projecte tramuntana que a dia d'avui es desconeix amb concreció la dimensió i la localització. La CAC s'emplaça a estudiar la proposta dels impulsors del parc de projecte de R+D+i amb 3 aerogeneradors. És la informació que tinc al respecte.

21 de gener de 2022 13.14

Jaume Sabater

bar Identicon

Vaig llegir que tenen la intenció d'allargar el passeig d'Empúries cap a la part de Sant Pere. Serà com el que hi ha ara, tota vora de la duna litoral? Vol dir, també, que es limitarà l'accés de cotxes? Gràcies per la resposta

Victor Puga López

El projecte que s'executarà preveu donar continuitat al passeig peatonal fins al Riuet. Ara arriba fins a Sant Martí d'Empúries i volem que l'estètica, funcionalitat i atractiu del passeig d'Empúries ens porti fins al final del terme. Serà un magnífic projecte que estarà acompanyat d'una reurbanització i millora de serveis de part del passeig actual que està en mal estat. Aquest passat any ja hem fet una inversió de 300.000 € en refer les passeres de fusta. En total, la inversió a Empúries pels propers anys s'acosta als 2 milions €.

21 de gener de 2022 13.08

Anònim

bar Identicon

Bon dia, Alcalde. La cobertura telefònica de l’Escala és terrible, i suposa un greuge comparatiu per la ciutadania del poble i, a més, una pèrdua de competitivitat perquè és impossible teteletreballar en condicions. Tenen previst fer-hi res?

Victor Puga López

Bon dia, estic totalment d'acord. Estem tramitant una nova norma que donarà seguretat jurídica a les operadores per fer un desplegament d'equips i antenes que ha de resoldre el problema. Una vegada aprovada definitivament la nova regulació, en un parell de mesos, la situació hauria de millorar. En tot cas, la responsabilitat serà exclusivament de les operadores i exigirem un servei en condicions. Gràcies.

21 de gener de 2022 13.04