Trobada digital amb l'alcalde de Roses

Joan Plana
Alcalde de Roses

dijous 27 de gener de 2022 11.00.00 GMT+01:00

Formuleu directament les vostres preguntes sobre l'actualitat local i comarcal

Realitza la teva pregunta

Si no s'introdueix autor, la pregunta es formularà de manera anònima

Moderador

bar Identicon

Bon dia a tothom, avui rebem l'alcalde de Roses, Joan Plana. Podeu formular les vostres preguntes i consultes. Endavant Joan, benvingut.

Joan Plana

Bon dia a tothom!

30 de març de 2022 12.59

EMPORDÀ

bar Identicon

Hem arribat al final de la trobada digital de l'alcalde de Roses amb els lectors d'emporda.info. Moltes gràcies a tothom per la participació i a l'alcalde Joan Plana pel seu temps. Ens veiem a la pròxima!

Joan Plana

Un plaer! Moltes gràcies a tots i totes vosaltres. 

27 de gener de 2022 13.47

Joan

bar Identicon

Quan teniu previst resoldre la manca d'aparcament a Santa Margarita? En temporada alta normalment sempre ha estat un greu problema per a la urbanització

Joan Plana

Som plenament conscients d'aquesta problemàtica. El principal impediment és la manca d'espais públics a Santa Margarida, que és un problema que ja ve de com es va fer la urbanització en el seu dia. Estem estudiant possibles solucions. 

27 de gener de 2022 13.45

Marta

bar Identicon

Tribut residus comercials. Veure si es pot cobrar per mesos enlloc de per trimestres perquè ens trobem que paguem per mesos que no hem treballat.

Joan Plana

En aquests moments estem en fase d'estudi d'aquest tema, però encara res definitiu. Tindrem en consideració la seva proposta proposta. 

27 de gener de 2022 13.44

Serra

bar Identicon

Com tenim el tema del polígon industrial? L'acabarem algun dia? Necessitem diversificar l'economia i seria una bona oportunitat

Joan Plana

L'Ajuntament té diferents linies de treball per aconseguir el terreny industrial que ens falta. Esperem poder donar bones noticies en aquest sentit al llarg d'aquest any 2022.

27 de gener de 2022 13.39

Jaume

bar Identicon

Semblaria que els grans partits decideixen en el Parlament allò que els petits pobles i la seva gent no veuen clar. Ho dic pel parc eòlic marí, que tot i ser necessari, fa més pinta de ser una eina més de les grans companyies energètiques per a fer diner

Joan Plana

Hem de treballar per fer compatibles tres coses que són compatibles: La transició energètica com a part imprescindible del combat contra el canvi climàtic, la preservació dels ecosistemes empordanesos i la participació activa del territori per garantir que el nou model energètic està al servei de la societat i no dels grans oligopolis.  Estic convençut que serem capaços de trobar les complicitats necessàries per aconseguir que aquesta compatibilitat, que és possible, sigui una realitat. 

27 de gener de 2022 13.38

Marta

bar Identicon

Quan deixarem de tenir piscines enlloc de patis cada vegada que plou, a l'escola Montserrat Vayreda?

Joan Plana

Són problemes que ja venen de la construcció del centre i que estem treballant des de l'Ajuntament amb el departament d'Educació de la Generalitat, el propi centre i els tècnics de la casa. Esperem poder solucionar-ho tot en el mínim temps possible. 

27 de gener de 2022 13.35

Anònim

bar Identicon

Se sap ja quins seran els candidats el 2023? Ja és oficial Joan Plana ERC? Josp Martínez PSC? Marc Danés Junts? Quan ho sabrem?

Joan Plana

Cada grup decidirà els seus candidats quan cregui que ho ha de fer i ho explicarà quan ho consiseri oportú. No em toca entrar a valorar les decisions dels altres partits. Per part nostra, si els companys els hi sembla bé i em tornen a fer confiança jo tinc plena disposició i totes les ganes del món per tornar a encapçalar la candidatura d'ERC l'any 2023. 

27 de gener de 2022 13.33

Joanot martorell

bar Identicon

Per què no pensem un projecte més creatiu , innovador i que posicioni Roses on li toca a l'espai de la depuradora? Unes piscines artificials i un bar petit proposeu? Mentalitat de poble petit!

Joan Plana

L'espai de l'antiga depuradora no és municipal, i el projecte tampoc. És un espai de l'Estat i un projecte també de l'Estat. És cert que aquest projecte ha generat certa controvèrsia, fins el punt que ha arribat a enfrontar el propi PSOE que aprova aquest projecte a l'Estat amb el PSC local que s'hi opososa i ha presentat alegacions a la publicació del projecte al BOE. No obstant, com li dic, no és una iniciativa de l'Ajuntament. De moment, el projecte està publicat i serà l'Estat qui marcarà quins són els propers passos que vol seguir. 

27 de gener de 2022 13.31

Habitant de MAS - FUMATS

bar Identicon

Bonjour Monsieur le Maire . Bonne chance pour 2022, je vous souhaite succès dans vos projets. 2 problémes:les poubelles, non respect, les top manta, sur le paseo maritime, on se fait insulter impossible de faire du velo. Merci de régler ces problèmes.

Joan Plana

Com bé sap, el fenòmen del top manta ha estat una realitat persistent, com a mínim, al llarg dels últims 15 anys a Roses. El top manta és la plasmació d'un problema social del nostre país, que és l'existència de bosses de pobresa, de persones que estan condemnades a viure al marge del sistema.  Des de l'Ajuntament posem tots els recursos a la nostra diposició per afrontar-ho i gestionar-ho, però sense una reforma de la llei d'estrangeria i una implicació seriosa d'administracions superiors per ajudar a aquestes persones, la solució definitiva és molt dificil. 

27 de gener de 2022 13.25

Anònim

bar Identicon

Bona tarda. Per què la policia siempre patrulla amb cotxe i quasi mai a peu? On hi sol haver més sensació d'inseguretat és en carrers estrets i no es té la mateixa percepció dels perills d'inseguretat amb cotxe que a peu. Gràcies

Joan Plana

La Policia Local patrulla tant a peu com en cotxe, però tant e terme municipal com la trama urbana són molt grans i hi ha una instrucció interna que estableix que han de passar com a mínim cada 24h per tot el territori (des del Mas Boscà fins a l'Almadrava). Això fa imprescindible que una part important de la feina de patrullatge sigui en vehicle per poder arribar a tot. 

27 de gener de 2022 13.21

JM

bar Identicon

Hola señor Plana. Gracias pot atendernos. ¿No hay manera de evitar que en el cruce de la carretera de Palau, cerca de la rotonda dels Estanys, haya una pobre chica vendiendo su cuerpo como tristemente pasa en otros lugares de la comarca?

Joan Plana

Aquest és un problema històric de l'Empordà en el que tant els Ajuntaments, el Consell Comarcal i la Generalitat i han destinat molts esforços. Per desgràcia, no té una solució senzilla, tot i que no deixarem de treballar-hi. 

27 de gener de 2022 13.20

Carme R.

bar Identicon

Li agrada ser alcalde? Repetiria?

Joan Plana

M'agrada! I tant!  La segona pregunta, sempre que els companys em tornin a fer confiança per encapçalar la candidatura, dependrà dels ciutadans de Roses. Veurem el que decideixen!

27 de gener de 2022 13.18

Fina Rodríguez

bar Identicon

Alcalde, heu d'apretar amb el tema del transport públic des de Roses amb Figueres amb els enllaços amb els horaris de trens i la realitat dels horaris universitaris. Aboquem els nostres fills a una diàspora gens positiva. Gràcies per respondre

Joan Plana

Aquesta no és una competència municipal directa que pugui dependre de la nostra voluntat, però és un tema que ens preocupa i sobre el que fem tot el que està a les nostres mans perquè les necessitats de la gent de Roses siguin escoltades.  Recordar que l'any 2018 es va fer un pas endavant molt important amb la incorporació de divreses linies directes de bus al llarg del dia i la possibilitat de comprar (en aquell moment) 10 viatges a 12€. 

27 de gener de 2022 13.17

Jorgina

bar Identicon

Tornareu a tancar els accessos a les cales aquest pròxim estiu? Hi haurà algun trenet o autobús per anar cap a Montjoi, Pelosa, Jòncols...?

Joan Plana

La relació entre el poble i el Parc ha d'evolucionar de manera integral cap a moldels més moderns, segurs i sostenibles. La regulació horària de l'enreda és una primera fase, però el projecte ha d'anar acompanyat d'inversions en l'adequació física de l'espai i també de la dotació d'equipament tecnics que permetin un control intel·ligent de l'entrada. Tot això requereix recursos, però també temps, ja que els tràmits administratius i tècnics per fer tot això són llargs. Al llarg dels propers anys anirem veient avenços, i la situació en la que ens trobem en cada temporada turística marcarà quines seran les mesures que aplicarem.  En aquest cas, enara és aviat per poder detallar concretament quines seran les actucions per la temporada 2022, però sí que la voluntat i el compromís és continuar el camí que vàrem iniciar l'estiu passat. 

27 de gener de 2022 13.14

Pere Garcia

bar Identicon

Bon dia alcalde. He vist per les noticies que estan millorant la circul·lació a diferents barris i urbanitzacions de Roses. Voldria saber si això arribarà també a Santa Margarita. S'ha estudiant que a l'estiu pugui haver zona blava?

Joan Plana

El projecte de Santa Margarida ja està quasi enllestit per poder-lo executar. De moment, la implantació de zona blava al barri no està sobre la taula. 

27 de gener de 2022 13.10

Anna Ruiz

bar Identicon

Tindrem Carnaval? Hi ha alternatives en el cas que no es pugui fer al febrer?

Joan Plana

De moment, el Carnaval segueix en peu el Carnaval en les dates habituals, però estem pendents de l'evolució de la normativa referent a la Covid i també en contacte amb el Consell del Carnaval, on també hi estan representades les colles, per prendre la decisió definitiva.  Si finalment no fos possible fer-lo al febrer, hi ha la possibilitat de celebrar-lo al maig. 

27 de gener de 2022 13.08

Jordi C.

bar Identicon

Enhorabona per la ordenació de la circulació que heu fet al Mas Mates i abans al Mas Oliva. Realment feia moltíssima falta des de feia molts anys. Teniu pensat fer-ho en altres barris també? Hi ha molts llocs que estan igual o pitjor.

Joan Plana

Gràcies per les felicitacions. Els plans de millora de la circulació són un dels projectes que vam fixar a la prioritaris en matèria de mobilitat des de l'inici del mandat, i la idea és que vagin arribant a tots els barris que ho necessitin. De moment, hem fet La Garriga, el Mas Oliva, el Mas Mates i el nord la zona de Cuana, a més d'actuacions puntals a molts carrers. El projecte de Santa Margarida ja està quasi acabat per poder-lo executar properament.

27 de gener de 2022 13.02