Trobada digital amb l'alcaldessa de Figueres

Agnès Lladó Saus
Alcaldessa de Figueres

divendres 8 d’abril de 2022 11.00.00 GMT+02:00

Formuleu directament les vostres preguntes sobre l'actualitat local i comarcal

Realitza la teva pregunta

Si no s'introdueix autor, la pregunta es formularà de manera anònima

EMPORDÀ

bar Identicon

Fins aquí, l'entrevista en directe amb l'alcaldessa de Figueres. Moltes gràcies a tothom per la participació. Han quedat moltes preguntes al tinter, esperem que a la propera trobada l'alcaldessa pugui donar resposta. Gràcies Agnès! Fins a la propera!

Agnès Lladó Saus

Moltes gràcies a tots per la vostra atenció. Gràcies al setmanari Empordà. Segur que han quedat moltes preguntes al tinter, segueixo a la vostra disposició. Us recordo que la setmana que ve em podreu seguir fent preguntes mitjançant el meu instalive del meu compte personal de instagram. una abraçada a tots!

8 d’abril de 2022 13.32

Raquel

bar Identicon

Bon dia Agnès! Quan sabrem la programació de Fires? Hi haurà embarracat? Quan coneixerem els concerts?

Agnès Lladó Saus

La programació es presentarà la propera setmana. Per fi podrem gaudir dunes fires "normals". Evidentment hi haurà espai de festa major pels joves. La gent de Figueres tenim ganes de poder retrobar-nos i disfrutar de la ciutat i de la nostra festa major.

8 d’abril de 2022 13.29

Xisco

bar Identicon

Es faran més carrils bici a la ciutat? Vaig molt insegur

Agnès Lladó Saus

Bon dia Xisco, és evident que la ciutat necessita més carrils bicis, més pacificació del trànsit i que les figuerenques i figuerencs se sentin més segurs i cómodes quan passegin per la ciutat., A més a més cal recordar que estem immersos en una transició ecològica que ens porta a una mobilitat molt més sostenible. S'estant projectant.

8 d’abril de 2022 13.27

Nuri

bar Identicon

Es té alguna novetat sobre la Sala Edison? Ja que a totes les municipals tots els governs prometeu el desbloqueig de l'edifici? Gràcies

Agnès Lladó Saus

La millor novetat és que se segueix treballant en el projecte tant per part de la propietat com de l'administració. No cal oblidar que es tracta d'una finca privada.

8 d’abril de 2022 13.25

Anònim

bar Identicon

En les properes eleccions tornaria a fer el mateix pacte per governar?

Agnès Lladó Saus

En les properes eleccions el que necessitem és confiança, autoestima, i sobretot un projecte clar de ciutat, amb un lideratge fort. ERC el tenim.

8 d’abril de 2022 13.24

Antoni

bar Identicon

Sou conscients que la pl. de la Palmera està completament degrada i la gent cau perquè el paviment està en mal estat i de nit mal il·luminat? Sota el BBVA fa por passar-hi. Dic por perquè ja saps que els figuerencs marxen de la ciutat

Agnès Lladó Saus

Estem renovant l'enllumenat de la ciutat, la plaça de la Palmera està en la planificació de reforma dels propers anys. Cert és que la manca de inversió dels darrers 10 anys en l'espai públic, i sobretot la manca de planificació i inversió en els serveis públics de la ciutat, neteja, seguretat, etc ha malmès i molt la imatge i el benestar dels figuerencs., Cal tornar a generar confiança entre la població, i això es fa amb fets, ampliant guardia urbana en un 40%, invertint 1.15M€ en enllumenat, invertint en el servei de neteja, ampliant la plantilla....Figueres està en plena transformació.,

8 d’abril de 2022 13.23

veïna carrer col·legi 21

bar Identicon

No ens pot oferir una alternativa d'aparcament als més de 40 cotxes afectats per les obres del carrer col·legi? No podem aparcar durant més de 8 setmanes al nostre parking privat. I no hi ha suficients places de zona verda, la proposta que heu fet.

Agnès Lladó Saus

Estudiem la situació, i els donem una resposta. Posi's en contacte a alcaldia@figueres.org per tenir les seves dades si us plau.

8 d’abril de 2022 13.18

Anònim

bar Identicon

Hola, perdoni que insisteixi amb el tema Carrer Anicet de Pagès/Damas Calvet. De veritat, vostè passa molt sovint per aquest creuament direcció Cta. d'Olot. Pot veure les ratllades que deixen a terra molts cotxes (menys autobusos, camions, tractors i 4x4)

Agnès Lladó Saus

bon dia, utilitzo cada dia aquesta sortida per una qüestió o una altra. Hem explicat en diferents ocasions que es tracta d'un tema de col·lectors i recollida d'aigua. El projecte va ser definit per un tècnic.

8 d’abril de 2022 13.16

Josep Carbonell

bar Identicon

Soc un veí del barri de la presó, del carrer Sant Pau, propietari d'un gos. Li demano Sra Alcaldesa si podria obrir el lateral de la presó per tal que els veïns el poguéssim fer servi com a pipican, dels quals Figueres, no en disposa de gaires? Gràcies

Agnès Lladó Saus

Bon dia Josep, dir que estem treballant amb urbanisme per redefinir espais en la part sud de la ciutat que puguin tenir aquest ús. Els espais de la presó, son propietat de la Generalitat. Tal i com he manifestat en una altra pregunta d'aquest xat, estem pendents de signar un conveni de cessió de l'us dels espais amb la condició que els espais siguin lliures i de trobada pels veïns de la zona i la resta de la ciutat, generant espais verds que la zona avui no té.

8 d’abril de 2022 13.14

Joan

bar Identicon

Bona tarda, ja l'hem fet diverses vegades i sempre se'ns respon que se'ns dirà alguna cosa. Referent als locals del carrer Sant Pau que per darrere donen a la plaça Josep Pla, ens agradaria poder obrir a la plaça dinamitant la. Mireu-ho 🙏

Agnès Lladó Saus

És una qüestió d'entesa entre privats i de normativa urbanística que des de l'Ajuntament s'ha estudiat en moltes ocasions, però que sense la entesa entre privats no és viable. La paret que dóna a la plaça no és municipal.,

8 d’abril de 2022 13.12

Blai

bar Identicon

Bon dia! La regidora Sònia Trilla va dir que faria més espais per a gossos i que ampliaria el del Parc de les Aigües, quan es pensa fer? Quan s'urbanitzi i així ja no es podrà!?

Agnès Lladó Saus

Traslladaré la seva petició a la regidora de benestar animal Sonia Trilla. Tot i així informar-lo que l'ampliació de la zona del parc de les aigües està planificada per aquest any

8 d’abril de 2022 13.10

Anònim

bar Identicon

Tinc una consulta de caràcter immobiliari: Hi ha alguna mesura davant l'escassetat d'habitatges? Una altra qüestió és referent als habitatges socials, què cal per inscriure's? Moltes gràcies i també gràcies al diari l'Empordà.

Agnès Lladó Saus

Bon dia! A nivell d'habitatge s'estant portant a terme diferents accions per rehabilitar el parc d'habitatge de la ciutat. Subvencions per rehabilitació de façanes, per interiors, per accessibilitat, cobertes, eficiència energètica. També s'està portant a terme diferents linies d'ajudes per lloguer a majors de 65 anys, joves ... Hem concedit llicències d'obres per noves promocions d'habitatge, estem a punt de signar conveni amb incasol per habitatge públic en règim de lloguer per a joves...l'impuls d'un parc d'habitatge públic és un fet a la ciutat de Figueres., En referència als habitatges socials, en breu sortiran les convocatòries per a inscriure's en el cas dels joves en els pisos comprats per l'Ajuntament per afavorir l'emancipació de joves i que aquests es quedin a la ciutat.

8 d’abril de 2022 13.09

Anònim

bar Identicon

Bon dia, em podria dir si s'ha plantejat a l'ajuntament l'obertura de l'aparcament del barri de la presó? Per ara un comerç ja ha tancat. Gràcies

Agnès Lladó Saus

bon dia! L'Ajuntament està a punt de signar el conveni de cessió d'usos dels espais de la presó amb Patrimoni de la Generalitat. La condició és que els espais segueixin essent lliures, no aparcaments. En breu podrem presentar l'avantprojecte que suposa una inversió en aquests espais de 200.000€ que ja estan pressupostats per aquest 2022

8 d’abril de 2022 13.04

EMPORDÀ

bar Identicon

Bon dia! Saludem l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, que aquest divendres, 8 d'abril, es torna a posar a la disposició de les lectores i lectors d'emporda.info per respondre les seves preguntes. Benvinguda de nou.

Agnès Lladó Saus

Molt bon dia a tothom! Un plaer tornar a compartir una estona amb tots vosaltres!

8 d’abril de 2022 13.01