Trobada digital amb l'alcaldessa de Vilafant

Consol Cantenys
Alcaldessa de Vilafant

divendres 13 de maig de 2022 11.00.00 GMT+02:00

Formuleu directament les vostres preguntes sobre l'actualitat local i comarcal

Realitza la teva pregunta

Si no s'introdueix autor, la pregunta es formularà de manera anònima

EMPORDÀ

bar Identicon

Fins aquí, la trobada online amb l'alcaldessa de Vilafant. Moltes gràcies, Consol, pel teu temps i a tothom per participar. Us esperem en la pròxima a emporda.info.

Consol Cantenys

Moltes gràcies a tothom per l'interès i a vosaltres per oferir-me l'oportunitat de participar en el Xat. S'ha fet curt !!!!

13 de maig de 2022 14.10

Monica

bar Identicon

Bon dia Fa molt temps que estem esperant l'edifici de l'institut. En quin punt està? Que està fent l'ajuntament ?

Consol Cantenys

Bon dia, Si aquesta és una reivindicació de fa molt temps i tots esperem que ben aviat poguem veure les màquines al solar. Com sabeu tenim el pressupost aprovat des de la Generalitat des de fa més de 2 anys . S'ha fet el procés participatiu i estem pendens de que ensenyament adjudiqui la redacció del projecte. Des de l'equip de govern hem tingut multitut de reunions per demanar que s'acceleri el projecte i hem demanat que el grup del PSC del parlament fassi gestión per desencallar el tema. Personalment em dona la sensació que s'està entretinguent innecessariament la construcció de l'institut però potser només és una percepció meva. NOsaltres continuarem insistint fins que tinguem l'Institut.

13 de maig de 2022 14.07

Anónimo

bar Identicon

Bon dia Com tenim el POUM de Vilafant?

Consol Cantenys

Molt Bon dia, El POUM està a punt per enviar a l'OTA i a URBANISME per tenir l'informe previ abans de fer l'aprovació provisional pel Ple municipal. Esperem que aquests informes no triguin gaire i deprés de l'estiu el poguem passar pel Ple !!!!

13 de maig de 2022 14.02

Jordi

bar Identicon

Teniu previst allargar la xarxa de carrils bici en el poble cap a les parts que no en tenen, com la de les Forques cap el Pont del Príncep?

Consol Cantenys

Bon dia, Si, la intenció és que el carril bici arribi a tots els punts del municipi, per això cada intervenció que es fa en la vía pública s'hi inclou el carril bici. Tenim dibuixada la xarxa de carrils bicis al nou POUM que està penjat a la web , per si vol tenir la informació més detallada.

13 de maig de 2022 14.00

Anónimo

bar Identicon

Una persona con discapacidad tiene derecho alguna ayuda municipal? Porque si no cobra nada, de qué vive esa persona?

Consol Cantenys

Hola buenos días. En las ordenanzas municipales hay bonificaciones para estas situaciones en los impuestos. si necesita información más detallada des de la Oficina de información le facilitaran todos los datos. Si una persona no tiene ningún ingreso a través de los servicios sociales le tramitaran las ayudas que necessite.

13 de maig de 2022 13.58

Ignacio

bar Identicon

Buenos días Tenemos un pueblo maravilloso, pero lo tenemos un poquito abandonado en el tema de las hierbas de la calle. Es posible que cada vecino se limpie su tachada, acera. Hay alguna ordenanza al respecto. Muchas gracias.

Consol Cantenys

Hola Buenos días. cuando llega la primavera i llueve siempre crecen las hierbas y des de el ayuntamiento intentamos mantener las aceras i calles límpias pero en determinados momentos del año nos supera. Piense que las hierbas las eliminamos con productos biológicos y esto requiere de más tiempo para su eliminación. La propuesta de que cada vecino se limpie su parte de acera es muy interesante! No hay ninguna ordenanza que obligue a hacerlo pero ayudaría mucho a tener el pueblo mucho mejor . Gracias por la propuesta

13 de maig de 2022 13.54

Francesc

bar Identicon

Bon dia. Com es pot fer per tenir l'Àgora aportant per tots els veïns de Vilafant? És un fantàstic espai municipal.

Consol Cantenys

Hola Bon dia. L'Àgora és un espai que està a disposició de tothom i es pot utilitzar lliurament. es cert que els clubs esportius l'utilitzen per entrenar però hi ha moltes hores que no està ocupat. Les persones que hi vulguin anar només ha de passar per la recepció del pavelló i en el cas de que estigui tancat demanar que li obrin.

13 de maig de 2022 13.47

Roser

bar Identicon

Bon dia, soc una veïna de les Forques, l'Ajuntament ha estudiat la possibilitat de crear una comunitat energètica a la zona de Les Forques aprofitant el Pavelló Municipal, com estan fent altres poblacions ? Gràcies

Consol Cantenys

Hola Molt Bon dia, Si hem presentat un projecte als fons europeus per fer una comunitat energètica local a la zona del Pavelló, esperem que ens contestin ben aviat,. També dir-li que en breu es posarà en marxa la primera comunitat energètica a l'escola de les Mèlies que ens ha de servir com a pílot i la voluntat és extendro a tot el municipi.

13 de maig de 2022 13.44

Anònim

bar Identicon

Alcaldessa, podríem pensar un sistema de bicis públiques entre Figueres i Vilafant, almenys com a prova pilot, per connectar-nos entre els diferents nuclis? Gràcies!

Consol Cantenys

Hola Bon día, si aquesta és una iniciativa molt interessant i que ja s'ha plantejat a l'ajuntament de Figueres. El tema és que Figueres no te completat els seus carrils bicis i no ho veien del tot viable. Ho tornarem a plantejar perquè em sembla una molt bona inciativa. Gràcies

13 de maig de 2022 13.42

Anònim

bar Identicon

En quin punt es troba el projecte de la variant? Gràcies.

Consol Cantenys

Hola Bon dia ? Suposo què es refereix a la carretera de Borrassà -Vilafant? si és aquesta la pregunta, la darrera conversa amb la Diputació de Girona ens vàren dir que estaven pendents de que es resolguin unes mesures cautelars pel Jutjat contenciós.

13 de maig de 2022 13.40

Xavi

bar Identicon

Bon dia, Consol. Palol, com tenim el tema del final de les obres i quin us li donarem?

Consol Cantenys

Bon dia. Palol està en plena execució de la darrera fase de la rehabilitació del Mas. Esperem que aquest estiu estigui l'obra acabada. Hem fet un procès participatiu sobre els usos i n'han sortit molts i molts interessants de caire cultural, lúdic, educatiu de lleure.................... Amb aquest nou equipament Vilafant tindrà un espai amb molt d'interès.

13 de maig de 2022 13.38

Anònim

bar Identicon

Com funcionaran els pressupostos participatius d’aquest any?

Consol Cantenys

Molt bon día. Hem iniciat la 3a edició dels pressupostos participatius 2022-2023, amb una dotació pressupostària de 100.000 euros. En aquesta edició i vista l'experiència totalment positiva de les anteriors ens hem marcat l'objectiu de fer un salt qualitatiu en tot el procès i aconseguir que totes les propostes que es presentin tinguin uns objectius de millora comunitària i d'avançar en els reptes que tenim com a municipi. També incidim en la avaluació i la transparència de tot el procés que el pilotarà un grup motor de ciutadans del municipi. Estem molt il·lusionats !!!!

13 de maig de 2022 13.35

IAEDEN

bar Identicon

Quina és la postura de l'ajuntament enfront el projecte de variant entre Vilafant i Borrassà? Ha demanat alternatives més respectuoses a la Diputació vista la judicialització del cas?

Consol Cantenys

Bon dia. La postura de l'equip de govern és que la Diputació ha de resoldre el perill que representa el passallís del Manol a l'entrada del municipi perquè cada vegada que plou s'inunda amb el perill que això comporta. El què volem i els hi hem demanat en repetides ocasions és què l'obra s'executi amb totes les mesures ambientals necessàries per no malmetre un l'entorn.

13 de maig de 2022 13.30

Josep

bar Identicon

Moltes nits s'han ocasionat desperfectes i robatoris a cotxes en els carrers del Camp dels Enginyers. Sembla que els mossos els tenen identificats tractant-se en alguns casos de menors. Quines mesures s'han pres perquè aquests fets no es repeteixin?

Consol Cantenys

Bon dia. aquests fets no haurien de passar ! Tan els guàrdies municipals com els mossos estàn al cas . Ha passat en dues ocasions i s'està fent la corresponent investigació. Per evitar s'han incrementat la vigilància per part dels mossos i la coordinació entre els dos cosos. Esperem que no es repeteixin

13 de maig de 2022 13.27

Anónimo

bar Identicon

Buenos días, hay muchas quejas de muchos vecinos de un municipal por su aptitud y actitud a la hora de intentar solucionar problemas vecinales y en situaciones incoherentes e ilógicas por parte de este señor, dejando muy mal lo que representa.

Consol Cantenys

buenos días. Personalment no tinc cap queixa de cap veï per l'actuació de cap guàrdia . Li agrairía que si ha passat algun fet que consideri inadequat es posi en contacte amb mi i ho poguem parlar.

13 de maig de 2022 13.24

JM

bar Identicon

Da pena ver en algunos caminos del pueblo que la gente tire basura y desechos de cualquier manera, haria falta mano dura y sanciones ejemplares para los autores. A veces es claro que son empreses de albañileria o semejantes

Consol Cantenys

Buenos días. Si es una pena i un verdadero problema! el incivismo de algunos hace que mantener el pueblo limpio cueste muchos recursos públicos. Se ponen sanciones a las personas i empresas que podemos demostrar que han dejado los desechos en los caminos pero no siempre es facil identificar a los autores. Tenemos que poner todos de nuestra parte i a ver si conseguimos educar a los incívicos

13 de maig de 2022 13.20

Pau

bar Identicon

Bon dia. Es tornarà a presentar a les eleccions municipals? Gràcies.

Consol Cantenys

Molt bon dia. Encare no he pres aquesta decisió! falta un any per a les properes eleccions i tenim molts projectes i molta feina per fer al municipi i estic plenament dedicada i entregada a treballar per fer avançar Vilafant ! Moltes gràcies per l'interès

13 de maig de 2022 13.16

Ester

bar Identicon

Bon dia, Consol, heu fet alguna gestió per a aconseguir millorar l'aparcament de l'estació i, sobretot, abaratir els preus? Crec que seria important perquè és una mica car, sincerament. Gràcies.

Consol Cantenys

Bon dia. Si estic completament d'acord que els preus son cars i si que hem fet gestions amb l'empresa que ho gestiona i amb Adif. Els hi hem traslladat les queixes i els hi hem demanat que adaptin els preus. De moment no hem tingut cap resposta positiva però continuarem insistint

13 de maig de 2022 13.12

Anònim

bar Identicon

Hola bon dia. Pq poseu tantes traves a les instal·lacions fotovoltaiques? Per exemple quan una instal·lació ha d'anar amb una inclinació determinada per la seva eficiència. No s'entén quan tots els polítics poseu el crit al cel per l'eficiència

Consol Cantenys

hola bon dia. Estem fomentant la instal·lació de plaques solars als habitatges amb bonificacions. El què passa que les instal.lacions han de respectar les prescripcions tècniques municipals i això no son impediments si no tot el contrari és garantia de que es fan les coses ben fetes.

13 de maig de 2022 13.10

Clara

bar Identicon

Benvolguda. Quines oportunitats ofereixen a Vilafant els fons Next Generation?

Consol Cantenys

Bon dia, des de l'ajuntament hem preparat un projecte molt important per un import de 1.600.000 euros, que afronta diferents aspectes del municipi i que representarà un salt en la transició energètica del nostre municipi . Des de l'electrificació de vehícles municipals, la continuació amb el projecte de la comunitat energètica local, l'adequació de diferents equipaments, la substitució de calderes .................

13 de maig de 2022 13.06

EMPORDÀ

bar Identicon

Bon dia! Aquest divendres, 13 de maig, l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, estrena aquest format de la trobada online d'EMPORDÀ per respondre totes les vostres preguntes. Benvinguda Consol!

Consol Cantenys

Moltes gràcies, un plaer de nou !

13 de maig de 2022 13.00