Trobada digital amb l'alcalde de l'Escala

Josep Bofill
Alcalde de l'Escala

divendres 20 de maig de 2022 11.00.00 GMT+02:00

Formuleu directament les vostres preguntes sobre l'actualitat local i comarcal

Realitza la teva pregunta

Si no s'introdueix autor, la pregunta es formularà de manera anònima

EMPORDÀ

bar Identicon

Fins aquí, la primera trobada online amb Josep Bofill com a alcalde de l'Escala. Moltes gràcies a tothom per la participació i gràcies alcalde pel teu temps! Fins a la propera!

Josep Bofill

Gràcies a tothom!

20 de maig de 2022 13.51

Lluis Cipres

bar Identicon

Els informes sobre habitatge de SER.GI 2027 i APROP 2021, no estan publicats a la web de l'Ajuntament. Hi ha algun motiu? Moltes felicitats per ser el nou Alcalde del meu poble, Salut i Encerts

Josep Bofill

Bones de nou Lluis, Un dels objectius de l'ajuntament és que cada departament tingui un espai web on la gent pugui trobar la informació relacionada amb l'àrea. Aquests espais contindran també els diferents estudis que s'han anat realitzant. Esperem tenir-ho aviat, d'aquesta manera serà més àgil per l'usuari cercar la informació.

20 de maig de 2022 13.49

Lluis

bar Identicon

Com s'ajuda a la gent que té problemes econòmics per pagar el seu habitatge? Quina és la política en matèria d'habitatge que es fa des de l'Ajuntament? Crec que aviat notarem els efectes de despoblació perquè els lloguers aquí són caríssims

Josep Bofill

Bon dia Lluis, Des de fa un any i mig, tenim tècnic d'habitatge, una figura que no s'havia tingut mai. La política d'habitatge la hem manifestat varies vegades, intentar ajudar a families que ho necessiten a través del lloguer d'habitatge social que ofereix l'Ajuntament. Seguirem mirant d'ampliar la bossa per possibles oportnitats.

20 de maig de 2022 13.47

Manel

bar Identicon

Bon dia alcalde, vostè es presentarà a les eleccions de l'any vinent?

Josep Bofill

Bon dia Manel, De moment, com a primer tinent d'alcalde he agafat el càrreg, ha estat el relleu natural.

20 de maig de 2022 13.37

Carme

bar Identicon

Quan es reesfaltarà Riells de dalt?

Josep Bofill

Hola Carme, L'any passat vam fer una inversió de 800.000€ en reasfaltats, i es va actuar al sector de Riells de Dalt. Aquest any, estem a punt d'aprovar un altra inversió de 350.000€ també en reasfaltats, i també entra algun dels carrers d'aquest sector. Salut

20 de maig de 2022 13.36

Toni

bar Identicon

Teniu previst posar més zones de recàrrega per a vehicles elèctrics i, si és que sí, on seria?

Josep Bofill

Bon dia Toni, Sí, està previst que en la remodelació de l'aparcament de plaça nova hi vagin 2 punts de recàrega per a vehicles elèctrics. Estem estudiant també dos punts més a la zona de Riells.

20 de maig de 2022 13.32

Carla

bar Identicon

Hola Josep. Farta de no tenir cobertura a l'Escala. Limita molt no només la vida personal sinó també la vida professional. Alguna solució?

Josep Bofill

Hola Carla, A finals d'any vam aprovar inicialment la modificació de l'ordenança que regula, entre altres coses, la implantació d'instal·lacions per millorar la cobertura. Un cop acabat el periode d'exposició publica, estem en fase de resoldre al·legacions. Esperem aprovar-la definitivament en els propers plens, i que serveixi perquè les companyies puguin millorar aquest problema.

20 de maig de 2022 13.31

Anna Suárez

bar Identicon

Benvolgut alcalde, a moltes voreres dels carrers de la zona del cementiri vell i del CAP hi ha pals de llum i de telèfon que impedeixen el pas de cotxets i cadires. Sembla que ja tocaria treure'ls perquè quan hi ha cotxes aparcats costa molt passar-hi

Josep Bofill

Bon dia Anna, Aquest és un problema recurrent no només a aquest sector, sinó a tot el municipi. Quan fem obres noves, es té en compte passar els serveis sorterrats, sempre que es pot. PErò en instal·lacions velles, costa molt que les companyies fagin aquest soterrament.

20 de maig de 2022 13.28

Salvador

bar Identicon

Creu que agafar un càrrec quan només queda un any de mandat pot servir? Fa la sensació que fins que s'adapta al càrrec i engega projectes pot passar més d'un any... no és així?

Josep Bofill

Benvolgut Salvador, Ho vaig explicar en la presa de possessió, que agafo el càrreg amb molts projectes ja definits i amb el camí molt marcat. He estat 7 anys tinent d'alcalde al costat de'n Victor, per tant conec els projectes i he estat implicat.

20 de maig de 2022 13.26

Sonia Carrasco

bar Identicon

Les piscines que hi ha al passeig, sobre el mar, que pertanyen a un hotel, són legals?

Josep Bofill

Hola Sonia, La piscina que hi ha al passeig no té concessió des de fa uns anys. Per tant, pertany a costes, i hi ha un ordre d'enderroc. Nosaltres hem explicat alguna vegada que volem mirar de trobar un acord amb aquest departament per tal d'adequar l'espai perquè sigui un mirador public. Hi estem treballant.

20 de maig de 2022 13.24

Carles Antúnez

bar Identicon

Una pregunta de curiositat: la platja de la cala Montgó és de l'Escala o de Torroella? En parlàvem dies enrere amb la colla que ens hi anem a banyar i no tenim clar si som en un municipi o en un altre? Gràcies i sort en aquest viatge nou!!!

Josep Bofill

Hola Carles, gràcies per la seva felicitació. Cala Montgó està literalment partida per el mig entre els termes municipals de Torroella i de l'Escala. En aquest cas, el major tant percent de la superficie de sorra és de Torroella, gairebé tot. L'Escala en té una petita part nord. El que és el passeig, queda partit justament en el restaurant La Cala, que forma part de Torroella però el local on hi ha el Maroco, ja és de l'Escala. Espero haver aclarit una mica els dubtes!

20 de maig de 2022 13.21

Joan

bar Identicon

Sabeu quan la Generalitat es farà càrrec d'una vegada de la rotonda del cementiri' Algun dia hi haurà un accident important i la culpa serà ben seva per passar del tema, fa molts anys que dura!

Josep Bofill

Bon dia Joan, Aquesta inversió, ho hem explicat alguna vegada, ha estat en pressupostos de la Generalitat aprovada diversos anys. Hem mantingut varies reunions amb el servei territorial i ens han dit que era una de les obres a fer, però fins a dia d'avui no s'ha realitzat. Continuarem insistins en que és una obra molt necessaria per la seguretat de la carretera de principal entrada a l'Escala.

20 de maig de 2022 13.18

AM

bar Identicon

La meva pregunta és sobre el transport públic amb autobús, crec que els horaris i les freqüències són molt millorables. Hauríeu de fer alguna cosa des de l'ajuntament. Gràcies i sort amb el nou càrrec.

Josep Bofill

Dir que la competència en transport public interurbà no és de l'Ajuntament. Tot i així, des de l'Escala fa un temps es van mantenir converses amb l'empresa que ofereix el servei per tal d'analitzar la viabilitat d'oferir horaris, rutes i freqüencies més elevades. Fins avui, l'empresa no consider viable l'increment de l'oferta. Gràcies per la seva felicitació!

20 de maig de 2022 13.15

Maria

bar Identicon

Hola senyor Bofill, ben arribat la càrrec. Quines previsions turístiques hi ha per aquest any? Tenen imputs des de l'Ajuntament?

Josep Bofill

Hola Maria, tot sembla indicar, no només a l'Escala, que serà un bon any per el turisme. Els imputs que ens arriben a l'Ajuntament son els que ens arriben d'ambit general i també les sensacions que tenim dels establiments turistics del municipi.

20 de maig de 2022 13.09

Jaume Sabater

bar Identicon

Bon dia, Josep. No he estat mai a l'estany de la Poma, només l'he pogut veure en fotos. No hi ha cap possibilitat de fer una jornada de portes obertes per saber com és mentre esperem el desenvolupament del projecte?

Josep Bofill

Bon dia Jaume, actualment el camping està obert i aquesta temporada ho estarà, juntament amb l'establiment de bar-xiringuito que hi ha a l'entrada. Per tant, és accessible per els usuaris de l'activitat, no només del camping, sinó dels del bar. Es tem treballant perquè a finals d'any es pugui entrar de manera oberta almenys en una part.

20 de maig de 2022 13.07

EMPORDÀ

bar Identicon

Bon dia! Donem la benvinguda a l'alcalde de l'Escala, Josep Bofill, que aquest divendres, 20 de maig, s'estrena en aquesta trobada online amb els lectors i les lectores d'emporda.info. Comencem!

Josep Bofill

Bon dia a tohom i encantat d'estar a disposició dels usuaris de l'Empordà per contestar les qüestions que em plantegeu!

20 de maig de 2022 13.01