Trobada digital amb l'alcalde de l'Escala

Josep Bofill
Alcalde de l'Escala

dijous 16 de juny de 2022 11.00.00 GMT+02:00

Formuleu directament les vostres preguntes sobre l'actualitat local i comarcal

Realitza la teva pregunta

Si no s'introdueix autor, la pregunta es formularà de manera anònima

EMPORDÀ

bar Identicon

Hem arribat al final de la trobada online amb Josep Bofill. Moltes gràcies a tothom per la participació i gràcies a l'alcalde pel teu temps! Fins a la propera!

Josep Bofill

Moltes gràcies a vosaltres i a tothom que ha participat! Fins la propera!

16 de juny de 2022 13.50

Carrión

bar Identicon

Bon dia, com porta les primeres setmanes d'alcalde? Ja ha rebut més crítiques que elogis? Sort i encerts!

Josep Bofill

Hola Sr. Carrión, Sé que la resposabilitat de ser alcalde i prendre decisions comportarà crítiques, i elogis a la vegada, però va amb el càrreg i així ho entomem les persones que decidim posar-nos en aquest lloc. Espero que tingui molt més elògis, ja que voldrà dir que s'haurà fet bé la feina per més gent. Gràcies!

16 de juny de 2022 13.49

Ramiro

bar Identicon

Hola Sr Alcalde, Diu que posen de pagament l'aparcament d'Empúries. On aparcaran els turistes? Esta bé que els turistes contribueixen. Però recordi que també hem d'aconseguir que vinguin. I ximples no són. Hi ha d'haver aparcament públic als afores

Josep Bofill

Bon dia Sr. Ramiro, Els aparcaments que tenim a Empuries, al llarg de tot el passeig, han sigut sempre de pagament en teporada estiuenca. Aquest any hem cregut convenient incorporar l'aparcament de la Vaixella perquè hem notat els ultims anys que no tenia la funció de aparcament disuassori i que hi havia cotxes que s'hi quedaven dies. Esperem que tinguem una bona acceptació.

16 de juny de 2022 13.46

Ramon

bar Identicon

Bon dia, creu que es pot reforçar la policia a la nit, perquè puguem acollir turistes i al mateix temps, poguem descansar? No és pas normal el soroll que hi ha ja fins a altres hores al nucli antic. I després al matí la màquina de netejar.

Josep Bofill

Bon dia Ramon, A l'estiu es reforça el personal de la policia local tant de dia com de nit per millorar la convivència dels escalencs i visitants. Intentem fer compatible totes les activitats en una època de l'any molt intensa.

16 de juny de 2022 13.41

Anònim

bar Identicon

M'agradaria que posessin canastes de bàsquet adaptades als nens de 10 anys, a la Plaça Catalunya. Seria possible? Merci.

Josep Bofill

Bones, no ens havia arribat aquesta demanda, però podem estudiar la possible instal·lació d'aquest tipus de canastes. Gràcies per l'aportació

16 de juny de 2022 13.39

l'Escalenc

bar Identicon

Creu que és sostenible i ecològic que tinguem floretes de colors amb testos per tot el poble i on cada dia el personal de la brigada ha de regar, netejar i replantar un per un? Una pèrdua de temps irracional i de diners. Només serveixen per ocupar lloc

Josep Bofill

Bon dia, S'intenta mantenir una jardineria neta i ordenada i les plantes que es posen son de temporada.

16 de juny de 2022 13.37

Met

bar Identicon

Bon dia. Un poble de costa com l'Escala, amb una fantàstica zona portuària, en un poble normal estaria ple de vida i de negocis amb perspectiva, a l'Escala és el contrari. Mort i abandonat. Esperem que se'n recordi de nosaltres

Josep Bofill

Hola Met, Per sort, tenim un Club Nautic molt actiu i generador d'activitats, i una confraria forta que dona feina a molta gent del mon de la pesca. Hi ha alguns locals privats que no han acabat mai de funcionar, però altres estan plens de vida.

16 de juny de 2022 13.35

Lola

bar Identicon

Bon dia, el carnaval va ser molt divertit! Una sensació molt estranya però ho vam gaudir molt. Des de l'ajuntament quina valoració feu? Heu pensat repetir una festa així l'estiu vinent?

Josep Bofill

Hola Lola, Com a ajuntament també estem molt contents de l'acceptació que ha tingut aquest any el Carnaval d'estiu. Ja fa uns anys que el vam instaurar, però va quedar aturat per la pandèmia. Si la comissió de carnaval i els carrossaires segueixen interessats en continuar fent-lo, nosaltres els donarem tot el suport.

16 de juny de 2022 13.32

Jose Pajares

bar Identicon

Tendremos cobertura digital algún día en la Escala? Para nosotros es un gran problema, pues tenemos una segunda residencia y por el tema trabajo y no tener cobertura esto nos impide pasar más tiempo en el pueblo de la Escala.

Josep Bofill

Buenos dias Jose, Diversos operadors estan desplegant la fibra optica per els diferents barris del poble. On no s'hi arriba, les operadores ofereixen altres alternatives que ens consta que funcionen correctament.

16 de juny de 2022 13.29

Simon

bar Identicon

El passat dia 6/6 festiu, l'escala era plena de gom a gom. Amb turistes contribuent al poble. I la política i personal de pintura. Retirant cotxes dels aparcaments i pintant terres. Tenim tot l'hivern per fer aquestes coses. No és pas normal

Josep Bofill

Benvolgut Sr. Simon, Les pintures de carrers cada any es fan en aquesta època per tal d'arribar amb condicions a la temporada d'estiu, i perquè els tècnics aconsellen fer-ho ara per les condicions climàtiques. Potser el dia 6 de juny, essent festiu va comportar més problemes dels previstos, però en tot cas, hi va haver dos policies locals custodiant en tot moment els operaris.

16 de juny de 2022 13.23

Fe de Llobet

bar Identicon

Es pensa actuar a Punta Montgó i arreglar o instal·lar el que s'ha reclamat: Un ressalt al passatge Garbinell a l'alçada del número 4 on, com no hi ha voreres, es posa en perill de les vides de les criatures per excessiva velocitat dels vehicles?

Josep Bofill

Bon dia, No em consta la petició de la colocació d'una esquena d'ase en aquest punt. Ho passarem a la policia local per tal que revisi la senyalització i estudii les possibles actuacions per millorar el problema.

16 de juny de 2022 13.19

Anna M

bar Identicon

Perquè no s han posat contenidors d orgànica a tots els punts de recollida d escombraries? Només n hi ha a alguns carrers.

Josep Bofill

Bon dia Anna, S'està acabant de completar el desplagament dels nous contenidors. Els d'orgànica es situen en les bateries de reciclatge, juntament amb envasos, paper i vidre. Aprofitem per convidar a tothom a la jornada informativa sobre el reciclatge de l'organica el proper dilluns dia 20 a les 20h a l'Ajuntament.

16 de juny de 2022 13.16

Toni

bar Identicon

Em va agradar un apunt que va fer ahir a TV l'Escala. L'administració és lenta i feixuga. Si vostè amb tots els tècnics i treballadors, la troba lenta i feixuga. Què vol que fem els petits empresaris d'aquest poble? Que perdem hores presenten papers?

Josep Bofill

Hola Toni, Els tràmits administratius , tant per l'administració com per l'administrat, son feixugs. L'Ajuntament treballa amb tenir uns serveis àgils, cada cop més digitalitzats, que han de fer que aquests tràmits es facin més senzills, a partir de la millora de l'espai web. Esperem continuar millorant

16 de juny de 2022 13.12

AL

bar Identicon

Bon dia Josep, enhorabona pel càrrec, estem molt contents. M’agradaria saber si hi haurà un reforç a l’ABS de l’Escala aquest estiu pel que fa a facultatius. Cada temporada s’augmenta molt la població i l’estiu passat va haver-hi mancances.

Josep Bofill

Bon dia i moltes gràcies per la felicitació. Des de l'Ajuntament volem agraïr a la Marta Pedrerol el temps dedicat a la salut de la nostra area bàsica, i desitjar encerts al nou director, en Vishal Shahani. Cada estiu es reforça el personal i les ambulancies destinades a aquesta àrea bàsica. Confiem que aquest any el servei sigui el màxim d'eficient!

16 de juny de 2022 13.09

EMPORDÀ

bar Identicon

Bon dia! Comencem una setmana més la trobada online d'emporda.info. Aquest dijous, 16 de juny, tenim a l'alcalde de l'Escala, Josep Bofill, que es torna a posar a disposició dels nostres lectors. Benvinguts!

Josep Bofill

Bon dia a tothom! A punt per començar a resoldre dubtes i preguntes!

16 de juny de 2022 13.03