Trobada digital amb FIV Obradors

Doctors Josep i Albert Obradors
FIV Obradors

dijous 30 de juny de 2022 17.00.00 GMT+02:00

Formuleu directament les vostres preguntes sobre la fertilitat i fecundació in vitro

Realitza la teva pregunta

Si no s'introdueix autor, la pregunta es formularà de manera anònima

EMPORDÀ

bar Identicon

Hem arribat al final de la trobada digital de FIV Obradors amb els lectors d'emporda.info. Moltes gràcies a tothom per la participació i als doctors pel seu temps. Ens veiem a la pròxima!

Doctors Josep i Albert Obradors

Moltes gràcies com sempre! I que tingueu una bona entrada d'estiu! Drs Obradors

30 de juny de 2022 19.49

Lala

bar Identicon

Què són exactament els ovaris poliquístics? Quins són els símptomes? Gràcies

Doctors Josep i Albert Obradors

Són ovaris amb molt òvuls. Són dones que tenen una reserva ovàrica molt elevada. Això, tot i que sembli rar, dona problemes de fertilitat, perquè les pacients amb ovaris poliquístics tenen cicles menstruals molt llargs i tenen dificultat per ovular, i si no ovulen, no hi ha gestació. Però hi ha solucions fàcils per ajudar a aquestes pacients. Normalment tenen una taxa d'èxit molt elevada.

30 de juny de 2022 19.43

Montserrat

bar Identicon

Bona tarda, és necessari fer un test de cateter abans d'un tractament de fertilitat?

Doctors Josep i Albert Obradors

Hola Montserrat, nosaltres no ho fem de forma sistemàtica, però si el ginecòleg/a considera, o si tu saps que tens una canalització difícil per operacions prèvies, ho podem fer abans del transfer, sí.

30 de juny de 2022 19.41

Anònim

bar Identicon

Després d'una FIV hi ha símptomes diferents a un embaràs natural? Quins?

Doctors Josep i Albert Obradors

No, hi ha els mateixos símptomes perquè és el mateix que un embaràs natural. Cap canvi.

30 de juny de 2022 19.35

Sol

bar Identicon

Com podem saber si podrem tenir fills o no?

Doctors Josep i Albert Obradors

Cal fer un estudi de fertilitat en un primer moment, però és molt difícil que una parella no pugui tenir fills i realitza tractaments de reproducció assistida i segueix els consells dels especialistes. Realment és molt difícil que no funcioni, tot i que MAI es pot assegurar al 100%, clar.

30 de juny de 2022 19.34

Magda

bar Identicon

Gràcies per l'anterior resposta. En la vostra clínica feu els dos tractaments o només fecundació in vitro? Com es tria una o altra?

Doctors Josep i Albert Obradors

A la nostra clínica realitzem tots els tractaments que es poden realitzar legalment a Espanya. Per triar el tipus de tractament, cal estudiar a la parella i després, decidim (plegats amb la parella), quin és el tractament més adequat per cada cas.

30 de juny de 2022 19.32

Manuel

bar Identicon

Hola, com de freqüents són els problemes de fertilitat? Cada vegada hi ha més?

Doctors Josep i Albert Obradors

Les dades diuen que 1 de cada 5 parelles tenen problemes de fertilitat. Sí, cada cop hi ha més parelles amb problemes de fertilitat, bàsicament degut a que cada cop tenim els fills més tard.

30 de juny de 2022 19.31

Lídia

bar Identicon

Bona tarda doctors, jo volia saber si l'estimulació ovàrica és totalment imprescindible abans d'un tractament de FIV i en què consisteix ben bé? Gràcies

Doctors Josep i Albert Obradors

Bona tarda, Sí, l'estimulació ovàrica és imprescindible per fer una FIV, sinó, els resultats es redueixen dramàticament. Consisteix en injectar-te hormones (les mateixes que generes cada mes de forma natural, però en una dosis més elevada), per fer créixer el màxim d'òvuls. Durant l'estimulació es fan controls ecogràfics per decidir en quin moment s'extreuen els òvuls. Són tractaments segurs i molt estandarditzats que usen milers de dones al món cada dia.

30 de juny de 2022 19.30

Clàudia

bar Identicon

Hola, és cert que no és el mateix ser estèril que infertil?

Doctors Josep i Albert Obradors

Exacte, no és el mateix. Esterilitat: No gestar després d'un any de buscar-ho Infertilitat: Gestar però patir avortaments Les dos situacions implica que NO hi ha fills nascuts, però tenen causes i solucions diferents.

30 de juny de 2022 19.26

Magda

bar Identicon

Bona tarda. Quins tipus de tractaments de fertilitat hi ha?

Doctors Josep i Albert Obradors

Hola Magda. Hi ha 2 grans tipus de tractaments de fertilitat: 1) L'inseminació artificial: En aquesta tècnica, el que fem es veure en quin moment la pacient està apunt d'ovular, i quan ovula, injectem l'esperma a dins de l'úter amb una petita cànula. El semen puja per les trompes, fecunda l'òvul i l'embrió baixa per les trompes i s'implanta. És molt semblant a tenir relacions sexuals a casa. 2) La fecundació in vitro, que comença amb una fase d'estimulació ovàrica per fer crèixer els ovaris i poder extreure els òvuls (operació que es realitza sota sedacció general a quiròfan). Un cop tenim els òvuls, es mesclen amb el semen i es creen els embrions. Els embrions es transfereixen després al úter de la pacient i si tot va bé, gesta. La fecundació in vitro és una tècnica més complexa, però presenta uns resultats superiors. Les dos tècniques poden usar mostres dels pacients o bé de donants sans, segons el cas.

30 de juny de 2022 19.24

Sònia

bar Identicon

Bona tarda doctors. A mi m'agradaria saber què és exactament un estudi de fertilitat, en què consisteix exactament, quant costa, quan s'ha de fer...? Gràcies

Doctors Josep i Albert Obradors

Un estudi de fertilitat consta en: 1) Analítiques als dos membres de la parella (serologies, estudi genètic del cariotip, estudis de coagulació i de autoimnuitat) 2) Per la dona: ecografia per veure la reserva ovàrica i estudi de la AMH (hormona que ens indica la reserva ovàrica) 3) Per l'home: seminograma bàsic i també estudi de fragmentació del ADN del esperma. Amb aquest estudi inicial podem veure a on hi ha el problema que dificulta la gestació. Aquest estudi el podem fer quan vulgueu a la nostra clínica, només cal que demaneu hora i ho organitzem. Tema cost: les analit iques les podeu fer en un laboratori d'anàlisis clíniques i son un 300 Euros. La visita i la ecografia no tenen cost, i l'estudi de la fragmentació del ADN del espermatozoide tenen un cost de 290 Euros.

30 de juny de 2022 19.18

Tere

bar Identicon

La meva pregunta té a veure amb el fet que tinc obesitat. Puc ser apta per fer l'in vitro?

Doctors Josep i Albert Obradors

Hola, El fet de patir obesitat NO es un factor limitant per fer un tractament de reproducció assistida. Caldrà adaptar les dosis de medicaments però a part d'això no es un problema per la estimulació ovàrica ni per la transferència ni per l'anestesia. Hem tractat a pacients que tenen una IMC superior a 30 sense cap problema. Però hauriem de veure el teu cas per descartar altres problemes com diabetis, o problemes cardíacs, que també hauriem de tenir en compte.

30 de juny de 2022 19.12

Susana

bar Identicon

¡Buenas tardes doctores! ¿Cual es la edad límite para someterse a un tratamiento de fertilidad? Gracias

Doctors Josep i Albert Obradors

Hola Susana, la Ley Española no marca un límite exacto de edad, sino que lo deja a criterio médico de cada centro. Nosotros, nos basamos en las recomendaciones de la Sociedad Española de Ginecologia, que marca a los 51 años como limite recomendable para gestar. Entonces, en nuestra clínica, podemos realizar tratamientos de fertilidad a pacientes de hasta 51 años (siempre y cuando esten en buena salud).

30 de juny de 2022 19.09

EMPORDÀ

bar Identicon

Bona tarda a tothom! Un cop més, tenim amb nosaltres als doctors Josep i Albert Obradors, de la Clínica FIV Obradors, que respondran tots els vostres dubtes en aquesta trobada online. Endavant doctors, benvinguts.

Doctors Josep i Albert Obradors

Bona tarda, moltes gràcies per ser-hi un mes més! Comencem! Drs Albert i Josep Obradors

30 de juny de 2022 19.06