Trobada digital amb l'alcalde de Roses

Joan Plana
Alcalde de Roses

dimecres 27 de juliol de 2022 12.00.00 GMT+02:00

Formuleu directament les vostres preguntes sobre l'actualitat local i comarcal

Realitza la teva pregunta

Si no s'introdueix autor, la pregunta es formularà de manera anònima

EMPORDÀ

bar Identicon

Fins aquí la trobada online amb l'alcalde de Roses. Gràcies a tothom per la participació i a l'alcalde pel seu temps. Fins a la propera!

Joan Plana

Moltes gràcies a tothom!

27 de juliol de 2022 14.43

Carles

bar Identicon

Hola! Sobre el Sons del Mon, és cert que es va plantejar deixar entrar gratis als concerts la gent del village perquè no es venien entrades? Gràcies!

Joan Plana

El Sons del Món està patrocinat per l'Ajuntament però la organització la porta l'empresa promotora, per tant aquesta pregunta l'haurien de respondre ells. Però si que et puc que tots els concert han agradat molt fins ara i els que venen crec que encara ho petaran més! Tenim gran cartell aquest any.

27 de juliol de 2022 14.41

Anònim

bar Identicon

Hi ha previsió de contractar més policia? És necessari, i amb nous vehicles elèctrics siusplau!

Joan Plana

Acabem d'incorporar 7 agents de reforç, i els nous vehicles que adquirim són tots o elèctrics o híbrids.

27 de juliol de 2022 14.37

Anònim

bar Identicon

Es poden posar més rètols a les platges que no poden anar-hi els gossos i al camí de ronda i al passeig que han d'anar lligats, sinó perill de multa? No a tothom li agraden els animals

Joan Plana

Certament, les ordenances municipals ara per ara no permeten el bany de gossos a les platges, però la sensibilitat social majoritaria va cap a una altra banda i segurament més aviat que tard això canviarà. Haurem d'acostumar-nos i conviure com amb tantes altres coses!

27 de juliol de 2022 14.36

Mustapha

bar Identicon

Per a quan l'execució del PROJECTE D'URBANITZACIÓ, UNITAT D'ACTUACIÓ UA7?

Joan Plana

Aquest és un projecte privat.

27 de juliol de 2022 14.34

Jan

bar Identicon

Volem alguna discoteca a Roses pel jovent! És factible?

Joan Plana

Factible sí, però la normativa que regula aquests sector (no només a Roses, sinó a tot arreu) és bastant exigent i això acostuma desincentivar la obertura de nous negocis si no és en zones molt concretes. De moment, no ens consta cap proposta empresarial en aquest sentit.

27 de juliol de 2022 14.33

Jordi

bar Identicon

No creu que necessitem més edificis residencials, ja que tenim més territori que Girona i que Bilbao i tenim molta menys població!?

Joan Plana

Crec que el creixement urbanístic ha de ser el màxim de limitat possible i molt ben estudiat per donar resposta a les necessitats reals de la població. Pot ser a nivell residencial podem créixer una mica, sempre pensant estratègicament quin tipus d'habitatges ens calen, però no crec que un creixement molt gran fos ni bo ni necessari.

27 de juliol de 2022 14.31

Genís

bar Identicon

Hi ha un projecte de www.themolino.com per la “platja de Roses” on el gen, si t’ho mires estaria bé i es deixen de gastar diners portant sorra del mar cap a la “platja” queda malament, feu aquest projecte modern i quedaria moltíssim millor! L'heu vist?

Joan Plana

Ja fa temps que mica en mica anem deixat enrere el model de regeneració de platges i buscant alternatives. Estudiarem també aquesta que ens proposa.

27 de juliol de 2022 14.28

Martin

bar Identicon

Des de la pandèmia, a Santa Margarita hi ha més residus de jardins al costat de les escombraries que no s'estan retirant. Per què no podem tenir el mateix sistema que Castelló i proporcionar zones designades per a posar els residus de jardí?

Joan Plana

Certament, des de la pandèmia s'ha fet un pas enrere en aspectes clau com la conscienciació sobre l'abocament de residus a la via pública o altres com el reciclatge (tot i que sobre aquets tema és cert que les dades del 2022 apunten a que seran més bones que el 2021). Treballem amb tots els departament implicats i amb l'empresa concessionària del servei de neteja per tribar els millors sistemes possibles per ser eficients i millorar el nostre espai públic.

27 de juliol de 2022 14.26

Anònim

bar Identicon

Crec que hi ha una falta important de pàrquings de motos, està previst fer-ne més?

Joan Plana

Aquest és un debat complicat, perquè sempre que posem pàrquings de moto hi ha gent que es queixa perquè no son de cotxe. Intentem adaptar-nos a les necessitats i les realitats de cada zona del poble.

27 de juliol de 2022 14.24

Anònim

bar Identicon

A la gran via a la nit es necessita el radar i més controls, la gent va molt ràpid i el semàfor en vermell “no serveix de res”, hi ha previst alguna actuació?

Joan Plana

El radar ja el tenim i el posem periòdicament, també a la Gran Via. I creguim que hi ha dies que funciona a ple rendiment sancionant als infractors.

27 de juliol de 2022 14.23

Anònim

bar Identicon

Tothom de Roses vol un centre comercial a Roses, tens algun projecte o d'algú que vulgui fer-ho a Roses? Perquè seria un bon projecte!

Joan Plana

Segurament dir que tothom ho vol és una mica exagerat! Però, en tot cas, que nosaltres tinguem constància, no hi ha cap projecte empresarial en aquest sentit.

27 de juliol de 2022 14.21

David

bar Identicon

Fiqueu més arbres pels carrers de Roses, en alguns carrers que n'hi ha arbres i en altres no… davant d’un edifici n'hi hauria d'haver almenys 2 o 3 arbres, no creieu?

Joan Plana

Totalment d'acord. En aquesta mateixa línia estem treballant.

27 de juliol de 2022 14.20

Mustapha

bar Identicon

El casc antic fa pena a l'hivern, sabem que molts locals els francesos els lloguen, per què no es fa un pla estratègic amb una ajuda pels rosincs puguin emprendre i tenir més vida?

Joan Plana

Crec que des de l'àrea de Promoció Econòmica es fa moltíssima i bona feina en aquest sentit. Per desgràcia les dinàmiques estacionals de l'economia local són molt difícils de revertir i fan que les diferències d'activitat comercial entre l'estiu i l'hivern siguin certament abismals.

27 de juliol de 2022 14.20

Nil

bar Identicon

Estaria bé que els centres de Roses (col·legis i instituts) estiguessin 100% digitalitzats i o facin tot sense fulles!

Joan Plana

Això no és competència de l'Ajuntament, sinó del Departament d'Educació de la Generalitat. Però crec que a poc a poc (segurament més lent del que tots voldríem) anem avançant cap aquí.

27 de juliol de 2022 14.17

Pep

bar Identicon

Quan teniu previst fer un canvi en l’arbrat i treure tots els plataners malalts que les seves branques estan literalment dins les cases dels veïns i tantes molèsties comporten? Gràcies

Joan Plana

Els arbres de l'espai públic són supervisats per l'empresa municipal de serveis , ROSERSA. Si cal canviar o treure algun que estigui malalt de ben segur que se n'ocuparan.

27 de juliol de 2022 14.16

Ana

bar Identicon

Tens pensat fer alguna cosa a la plaça de la Rahola? Els veïns fa anys li vam dir a l'ajuntament que a les nits no podíem dormir i que hi havia moltes baralles, i molt xivarri. Fiqueu càmeres, policies o canvieu la Rahola per un altre projecte o 1 edifici

Joan Plana

Traslladaré la queixa a la Policia Local perquè ho tinguin present i intensifiquin el patrullatge.

27 de juliol de 2022 14.15

Isaak

bar Identicon

Buenas, porque no dejan abrir el lidl nuevo? El que iban abrir donde estaba el caprabo. Gracias.

Joan Plana

Bones, crec que no és bo tractar expedients privats en públic. En tot cas, a nivell general dir que aquell sector urbanístic està pendent d'una consulta que hem formulat a la Generalitat sobre com cal aplicar una nova normativa urbanística que han provat (el PDU) en aquell àmbit.

27 de juliol de 2022 14.14

Miquel

bar Identicon

Estaria bé que fiquessin mes carregadors elèctrics per a cotxes i que siguin mes potents siusplau!

Joan Plana

és una de les inversions previstes en la subvenció dels Next Generation que hem rebut.

27 de juliol de 2022 14.13

Josep Ma

bar Identicon

Quina solució teniu per l'excessiu retard en la concessió de llicències al municipi, que fa parar l'activitat i inversió a Roses??

Joan Plana

És cert que els terminis són més llargs dels que tots voldríem. Això en part és perquè hi ha normativa de nova aplicació (com el Pla Director Urbanístic de la Costa Brava) que és de complexa interpretació i, de fet, tenim diferents consultes pendents sobre la forma correcte d'aplicar alguns articles controvertits. Per altra banda, però, tampoc podem perdre de vista que en part aquests terminis llargs es deuen, justament, a tenir un poble amb una activitat urbanística enorme i constant, que no s'atura i arriba a posar al límit la capacitat tècnica d'abastar tota aquesta feina de l'Allunyament. En aquest sentit, però, recordar que recentment hem incorporat una nova figura tècnica a Urbanisme, una tècnica d'Habitatge, que assumirà una part de la feina de l'àrea.

27 de juliol de 2022 14.12

Anònim

bar Identicon

Per què no disposem de lavabos mòbils a la platja del segon Moll, sent una de les més visitades? Gràcies

Joan Plana

És un projecte que tenim pendent i que certament seria útil. Ho tenim present.

27 de juliol de 2022 14.08

Anònim

bar Identicon

Bones, ens preguntàvem quin és el motiu pel qual les cales de Montjoi, la Pelosa i Jòncols no tenen servei de socorrisme? I si continua present la prohibició de pernoctar-hi amb campers, perquè si és així aquest cap de setmana no ho semblava…

Joan Plana

El servei de socorrisme cal recordar que no és un servei obligatori, tot i això, l'Ajuntament fa moltíssims anys que el contracte i en els últims anys ha augmentat la quantitat de socorristes i també el termini de servei. Sempre hi ha peticions per posar encara més socorristes i augmentar encara més el període, no es pot descartar que això acabi passant però també cal tenir present l'enorme compromís econòmic que això suposa, que necessàriament acabarà anant en detriment d'altres serveis. Pel que fa a la prohibició d'aparcar de nit al parc es manté, les patrulles passen a sancionar periòdicament, tot i que certament per desgràcia hi ha molt gent que incompleix.

27 de juliol de 2022 14.07

EMPORDÀ

bar Identicon

Bon dia! Saludem a l'alcalde de Roses, Joan Plana, que una vegada més es torna a posar a disposició dels nostres lectors. Benvingut Joan, comencem!

Joan Plana

Bon dia!

27 de juliol de 2022 13.59