Trobada digital amb l'alcalde de l'Escala

Josep Bofill
Alcalde de l'Escala

divendres 23 de setembre de 2022 11.00.00 GMT+02:00

Formuleu directament les vostres preguntes sobre l'actualitat local i comarcal

Realitza la teva pregunta

Si no s'introdueix autor, la pregunta es formularà de manera anònima

EMPORDÀ

bar Identicon

I fins aquí totes les preguntes enviades a l'alcalde de l'Escala. Moltes gràcies, Josep, pel teu temps i a tothom per la participació. Ens veiem a la propera!

Josep Bofill

Moltes gràcies per les aportacions i molt bon dia a tots!

23 de setembre de 2022 14.03

Anònim

bar Identicon

Els veïns de la zona on hi ha l'empresa Els pescadors de L'Escala des de fa molts anys patim la mala olor que desprèn l'empresa. L'ajuntament pensa fer alguna cosa? O ens hem de començar a mobilitzar i començar a manifestar-nos? Es fa molt insuportable!

Josep Bofill

Bon dia, Quan hi ha alguna queixa o es detecta alguna alteració en el clavegueram es fan requeriments a les fabriques i es fa el seguiment corresponent per tal que es compleixin els parametres que estableix la normativa.

23 de setembre de 2022 14.02

Anònim

bar Identicon

Com es troba el tema de la cobertura als carrers del casc antic? Mesos enrere es va comentar des de l'ajuntament alguna cosa però no tenim cap més notícia. Als veïns que vivim tot l'any se'ns fa una mica insuportable el no tenir cobertura.

Josep Bofill

Estem pendents de l'aprovació definitiva de l'ordenança de telecomunicacions, i en paral·lel, estem en contacte amb dues empreses de telefonia per tal que ens aportin solucions al problema. Esperem desencallar-ho en breu.

23 de setembre de 2022 14.00

Jordi

bar Identicon

Quan es preveu iniciar les obres al Passeig Lluís Albert? I obrir l'Estany de la Poma? Gràcies.

Josep Bofill

Hola Jordi, El projecte del Passeig Lluis Albert l'hem hagut de posposar a l'any vinent perquè estem pendents d'algun dels tràmits corresponents. En quan a l'Estany de Poma, hem començat a preparar el Plec per licitar el projecte de urbanització, que preveiem tenir-lo a mitjans d'any vinent.

23 de setembre de 2022 13.57

Anònim

bar Identicon

Voldria saber si seria possible posar un aparcament de motos al carrer perxel-riera a l'altura de la pujada del pedró. Som varis veïns amb moto i ens veiem obligats a aparcar entre els cotxe i varis cops ens trobem les motos a terra.

Josep Bofill

Bon dia, Passem la proposta al servei de policia per tal que estudii la viabilitat de fer-ho.

23 de setembre de 2022 13.53

Encarnación

bar Identicon

Hola, entiendo que todos los ciudadanos de la Escala pagamos los mismos impuestos, en ese caso me puede decir por qué Riells de Dalt no tiene los mismos servicios?

Josep Bofill

Buenos dias Encarna, Mirem de aplicar el mateix criteri en tots els serveis a tots els barris. Al Riells de Dalt hi ha sectors pendents d'urbanitzar que compliquen la gestió d'aquests serveis.

23 de setembre de 2022 13.49

Anònim

bar Identicon

Bon dia sr.Alcalde, voldria saber si l’Ajuntament té pensat fer un carril bici a Riells (que vagi de l’antic Camping Maite a l’Av.Montgo fins Pl. Univers) ja que de 18-24h està prohibit la circulació de bicis pel Passeig del Petit Princep de Riells?

Josep Bofill

Bon dia, Estem mirant de millorar la mobilitat en bici en l'entorn de Riells. Aquesta setmana hem anunciat un futur projecte d'unió del final del passeig de Riells fins el cami dels termes, que passa per dins el Parc de l'estany de Poma. Anem fent passos en aquest sentit.

23 de setembre de 2022 13.44

Anònim

bar Identicon

Hi haurà alguna subvenció des de l'ajuntament per poder posar plaques solars als habitatges? O algun tipus de bonificació? Moltíssimes gràcies.

Josep Bofill

Bones, des de fa 3 anys es va incrementar la bonificaci´`o de l'IBI al 50% durant 5 anys, a més de bonificar també l'ICIO (impost d'obres) al 95%. Actualment aquesta ordenança està en vigor.

23 de setembre de 2022 13.34

Anònim

bar Identicon

L'ajuntament té algún pla per poder treure el cablejat de les façanes del casc antic? Hi ha autèntiques barbaritats en alguns punts de la zona carrer Canyet i riera, on molts dels cables avui dia estan en desús. Gràcies.

Josep Bofill

Bon dia, Els ultims anys d'han anat fent intervencions en aquest sentit: soterrament de linies al carrer Codolar, Enric Serra. Normalment aprofitem quan hi ha una intervenció integral en un carrer, ja que les obres de soterrament impliquen no només el carrer, sino les escomeses dels propietaris de les cases. Anirem fent intervencions de cares al futur. Gracies

23 de setembre de 2022 13.32

Anònimo

bar Identicon

De quina manera l'ajuntament podria potenciar la falta de naus industrials al poble? Sóc un petit empresari i és impossible poder establir el meu negoci al poble degut a la falta de naus industrials tant per comprar com per llogar.

Josep Bofill

Bon dia, Tenim una ordenança que afavoreix el trasllat d'activitats industrials que es regulen com a subvenció. Entre altres, es subvenciona la llicencia d'obertura, l'impost de construccions, la llicència d'activitats, i altres. Si volguessis més informació detallada, pots adreçar-te a l'oficina de comerç: https://xn--comer-2ra.lescala.cat/

23 de setembre de 2022 13.29

Pedro

bar Identicon

Bon dia, per què a Riells de Dalt hi ha manca de neteja de carrers, no hi ha papereres, carrers amb l'asfalt en mal estat, zona de contenidors d'escombraries sense neteja i sense tancar, tema excrements de gossos, etc.? Gràcies.

Josep Bofill

Bon dia Pedro, El contracte de neteja s'aplica en tot el municipi per igual. Incidiré en si hi ha algun sector del vostre barri que es fagi una repassada. Els darrers anys s'han anat fent actuacions de millora, inversions en re-asfaltat i trams de voreres que no existien i que s'han fet de nou (Mallols, Roure, Estepa Negra, etc). Aquest any també tenim previst una partida important de millora. És un dels barris que en manteniment s'hi ha destinat més diners. Properament farem una campanya de civisme per concienciar la gent sobre el tema animals de companyia i utilització de contenidors, entre altres. Gràcies

23 de setembre de 2022 13.26

Anònim

bar Identicon

Quan hi haurà el canvi de gespa al camp de futbol nou Miramar?

Josep Bofill

Està previst que les obres comencin la propera setmana. Tenim adjudicatari i tot preparat per comenar. Esperem que el temps acompanyi i les obres es desenvolupin correctament.

23 de setembre de 2022 13.14

Carme Frigola

bar Identicon

Bon dia, Alcalde, crec que aniria bé posar a diversos punts una explicació en diversos idiomes d'on està la deixalleria, què s'hi pot portar, els horaris d'obertura i també a on es pot trucar per la recollida de trastos i quins dies es fa aquest servei.

Josep Bofill

Bon dia Carme, És una bona idea. En els propis contenidors hi ha informació i la volem ampliar amb cartells sobre reciclatge. Recollim la teva aportació.

23 de setembre de 2022 13.13

Christian

bar Identicon

Bon dia Alcalde, voldria saber quan s’iniciaran les obres al carrer Ramon de Cobera fins al Port tal i com es van comprometre quan es varen dur a termes les obres de l’entorn de la Punta del Noi Esquerrà i de la rotonda de la Clota Petita?

Josep Bofill

Bon dia Christian, Tenim un avantprojecte i ho tenim previst en el pla d'inversions d'horitzó 2027. Durant el proper mandat es podrà desenvolupar.

23 de setembre de 2022 13.11

EMPORDÀ

bar Identicon

Bon dia a tothom! Avui tenim a l'alcalde de l'Escala Josep Bofill, que respondrà en directe totes les vostres preguntes. Benvingut, alcalde, comencem!

Josep Bofill

Bon dia a tothom!

23 de setembre de 2022 13.06