Trobada digital amb l'alcaldessa de Vilafant

Consol Cantenys
Alcaldessa de Vilafant

dimecres 21 de setembre de 2022 11.00.00 GMT+02:00

Formuleu directament les vostres preguntes sobre l'actualitat local i comarcal

Realitza la teva pregunta

Si no s'introdueix autor, la pregunta es formularà de manera anònima

EMPORDÀ

bar Identicon

Hem d'acabar aquesta trobada amb l'alcaldessa Consol Cantenys. Agraïm moltíssim la participació i a l'alcaldessa pel seu temps. Totes les preguntes que han quedat pendents, les guardem per la propera. Fins aviat!

Consol Cantenys

Moltes gràcies per l'interès de tots vosaltres. Ha passat l'hora volant !!!!! Espero tornar aviat.

21 de setembre de 2022 14.02

Sonia

bar Identicon

Bon dia, Per quan tindrem edifici institut? El meu fill fa 3r primària.

Consol Cantenys

Bon dia Sonia Esperem que molt aviat. com saps això depén del Departament d'educació de la Generalitat de Catalunya que és qui ha de fer la construcció de l'edifici. Des de l'Ajuntament insistim constanment de la necessitat de que s'accelerin els tràmits.

21 de setembre de 2022 14.00

Anónimo

bar Identicon

Bon dia, quan està previst començar a desenvolupar l'entorn de l'estació del TAV?

Consol Cantenys

Bon dia, En aquests moments s'està acabant de tramitar el nou POUM de Vilafant i un cop s'hagi aprobat definitivament per part d'Urbanisme es podrà iniciar el desenvolupament del sector de l'entorn de l'estació.

21 de setembre de 2022 13.57

Anònim

bar Identicon

Bon dia, hi ha previst millorar el parc de davant de l'escola les mèlies? L'anterior millora és insuficient per la quantitat de nens que hi van...i el tobogan és un perill sense el terra amotllat...gràcies

Consol Cantenys

Bon dia, El parc de l'Atlàntida del davant de Les Mèlies s'ha renovat recentment, precisament va ser un dels projectes que van ser votats en els darrers pressupostos participatius, amb nous jocs, enllumenat, tanca de protecció...................... En quan al perill que vostè diu, avui mateix enviarè als serveis tècnics a fer una inspecció i si es detecta algun perill s'intenvindrà per resoldreho.

21 de setembre de 2022 13.56

Anònim

bar Identicon

Bones Sra. Alcaldessa no creu que a l'escola Sol I Vent hi faria falta fer alguna reforma, ja que és l'escola més antiga i s'ha quedat una mica enrederida. Gràcies

Consol Cantenys

Bon dia, Des de l'ajuntament estem fent totes aquelles obres de manteniment que podem a totes les escoles del municipi. En concret a l'escola sol i Vent recentment s'han instal·lat plaques solars, i està previst aquest mateix any acabar el canvi de les obertures que son antigues. També el proper any intentarem pintar tota la façana exterior al igual que s'ha fet aquest any a l'escola Les Mèlies

21 de setembre de 2022 13.51

Marc T.

bar Identicon

La fibra òptica que s'està desplegant, arribarà a tot el municipi?

Consol Cantenys

Bon dia Marc. En aquests moments hi ha dos projectes que s'estan executant de fibra òptica: 1.- que l'estem executant des de l'ajuntament per fer arribar la fibra a la zona industrial i la 2.- que és un projecte de la Generalitat que estan fent una xarxa que passa per tots els municipis per poder donar servei en aquelles poblacions que no en tenen. De moment només estan executant la canalització.

21 de setembre de 2022 13.48

Anònim

bar Identicon

Com estan les obres de Palol Sabaldòria? Pasejo sovint per allà i veig que la masia ha canviat.

Consol Cantenys

Hola Bon dia, Les obres de restauració del Mas estan a punt d'acabar.-se. Esperem que el proper mes d'octubre ja poguem fer una visita pel seu interior.

21 de setembre de 2022 13.45

Joan

bar Identicon

Bon dia Consol. Fa un temps vaig llegir a l'Empordà que des de l'ajuntament estaveu treballant per afegir una línia de bus que unís les Forques i el Nucli Antic. Com està el tema? Gràcies.

Consol Cantenys

Bon dia, Si estem acabant de tancar un acord amb trasnports de la Generalitat per donar servei de bus al Nucli antic i a l'Institut amb la creació d'una nova línea que espero molt aviat sigui una realitat

21 de setembre de 2022 13.44

Quim Ramírez

bar Identicon

Hola, en quin estat es troben les obres del carrer Empordà?

Consol Cantenys

Bon dia Quim, L es obres del carrer Empordà en aquests moments s'està connectant la xarxa definitiva de l'aigua i acabant de fer escomeses de llum a les façanes. Segons la darrera reunió que vam tenir amb els veïns i la direcció de l'obra està previst que s'acabin les obres a finals d'octubre

21 de setembre de 2022 13.41

Anònim

bar Identicon

Bon dia alcaldessa, què se'n sap dels 3 terrenys que recentment s'han vallat amb deixalles al final de la glorieta del C/Montserrat Roig? És legal? En són els legítims propietaris o s'han apropiat indegudament d'aquest espai?

Consol Cantenys

Bon dia, Suposo que quan parla de deixalles vol dir runes ? si és així és un acopi provisional pendent de retirar. De totes maneres torané enviar als tècnics de l'ajuntament a fer una inspecció.

21 de setembre de 2022 13.38

Anònim

bar Identicon

Hola! Com és que a la sala municipal no s'hi fa mai cap acte? Soc nou al poble però els veïns m'han dit això...

Consol Cantenys

bon dia ! No se a quina Sala és refereix ??? Si vol dir el Centro de Cultura i esbarjo dir-li que no és un espai municipal sinó que és privat i els que decideixen les activitats són la seva junta i els socis.

21 de setembre de 2022 13.35

Anónimo

bar Identicon

Cómo es posible que coches circulen en dirección prohibida durante años, por el casco viejo de Vilafant con mucho riesgo de accidentes y no les digan nada, pasen olímpicamente de todo. Sobretodo las calles del camino que van al de Borrassà.

Consol Cantenys

Bon dia. La guardia municipal i els mossos sempre que veuren algun infractor li posen una denúncia. De totes maneres atenent la seva queixa els hi traslladaré que intensifiquin la vigilància en aquest punt

21 de setembre de 2022 13.30

Anònim

bar Identicon

Bon dia sra alcaldessa la vull felicitar, perquè és molt fàcil queixar-nos i dir que paguem impostos, però quan passeges per Vilafant veus els espais, com estan de ben cuidat, és una gran sort viure-hi. Ja voldrien molts la qualitat de vida que tenim.

Consol Cantenys

Bon dia i moltes gràcies per la felicitació però aquest no és un mèrit només meu, hi ha tot un equip de gent tant regidors com treballadors municipals que treballant amb molta cura per tenir un poble net i cuidat. També vull agraÏr als ciutadans de Vilafant per la conciència que tenen de l'espai públic, malgrat sempre hi ha una minoria incívica.

21 de setembre de 2022 13.28

Miguel Gallego

bar Identicon

Hi ha projectat portar el carril bici fins a l'olivar gran?? Aquest tram de la carretera és molt perillós

Consol Cantenys

Bon dia Miguel, Aquest tram de carretera com tu bé dius és molt estret i no seria molt prudent continuar el carril bici tal i com està. Si que quan es desenvolupi el sector està previst continuar el carril bici fins a Figueres.

21 de setembre de 2022 13.24

Anònim

bar Identicon

Bona tarda, Sra Alcaldessa, Volia saber si hi ha per part del consistori en potenciar el cos de vigilants municipal i poder controlar més la seguretat del nostre municipi. De ser així, quina previsió tenen? Salutacions

Consol Cantenys

Molt bon dia, En aquests moments la plantilla consta de 5 vigilants municipals, en el moment que el pressupost municipal ho permeti incrementarem les places. Mentrestant estem intensificant la col·laboració amb els Mossos d'esquadra per garantir la seguretat al màxim

21 de setembre de 2022 13.23

Pere

bar Identicon

Bones Consol. Té pensat presentar-se a les eleccions municipals de 2023?

Consol Cantenys

Bon dia Pere, De moment no he pres cap desició !!!!! El que si et puc dir és que tenim molta feina per fer i en això estem, per tirar endavant tots els projectes que tenim començats i projectar-ne de nous. Moltes gràcies per l'interès

21 de setembre de 2022 13.21

Anònim

bar Identicon

Molt bon dia alcaldessa, ja fa un temps vaig anar a l'ajuntament per dir que tenim un problema greu amb la cobertura dels mòbils de totes les companyies. Em van dir que es va fer tot el que es va poder però la cosa segueix igual, hi haurà solució?

Consol Cantenys

Molt bon dia, Es va parlar amb totes les companyies de telecomunicacions i es va oferir la nostra torre que està situada a la piscina municipal per si necessitaven posar nous repetidors. Li agrairia que ens facilites el nom de la seva operadora per poder tornar a traslladar la queixa. Moltes gràcies

21 de setembre de 2022 13.18

Anónimo

bar Identicon

Buenos días ¿Vilafant sigue trabajando con la asociación Canae para la recogida de perros a pesar de que no tienen nucleo zoologico, y que el refugio de Bobila ya no existe? Si es así ¿Cuanto cobra CANAE por cada perro recogido en Vilafant? Gracias.

Consol Cantenys

Buenos días , Tenim un conveni per a la recollida d'animals abandonats amb Canae i els preus estan recollits a les ordenances fiscals de l'ajuntament. Em sap greu però de memòria no us ho puc dir, però a la pàgina de l'ajuntament ho podreu veure.

21 de setembre de 2022 13.16

Miguel Gallego

bar Identicon

Avui en día totes les alarmes están conectados a una centraleta, perque la del colegio les melies sona a l'exterior??? Nomes per molestar als veins??

Consol Cantenys

Bon dia Miguel, Evidentment que no hi ha cap intenció de molestar als veïns. L'empresa que ens fa el manteniment, està actualitzant totes les alarmes dels equipaments i a s'està fent la renovació i modernització dels aparells. Espero que aviat no passi això.

21 de setembre de 2022 13.13

Anònim

bar Identicon

Ens  preocupa el tema de la calç, ja que ens han comentat que l’aigua de l’aixeta del poble conté molta calç i es necessari comprar un descalsificador per casa. Es preveu alguna millora?

Consol Cantenys

Hola Bon dia. L'aigua de Vilafant la treiem de 4 pous que tenim al municipi i si que te calç. No hi ha cap mètoda que serveixi a nivell global per contrarrestar la calç de la xarxa i si que molts veïns tenen un descalsificador a casa.

21 de setembre de 2022 13.11

David T.

bar Identicon

Ja està en marxa la comunitat energètica? Merci

Consol Cantenys

Hola David, tot està molt avançat. Dijous de la setmana vinent es farà la reunió amb els veïns que formen part de la comunitat energètica . L'obra ja està acabada i s'estan tramitant les autorització amb la companyia elèctrica.

21 de setembre de 2022 13.07

Anna

bar Identicon

És conscient que l’aigua de vilafant és de mala qualitat? Hi ha previsió que a vilafant arribi l’aigua de Figueres?

Consol Cantenys

Hola Anna. En primer lloc voldria aclarari que La qualitat de l'aigua de Vilafant és bona i passa tots els controls sanitaris pertinents, però si que és veritat que el gust no és el millor. Des de l'ajuntament i Fisersa ja fa uns anys que estem treballant amb la xarxa per poder connectar amb l'aigua de Figueres quan sigui necessari tot i que si s'opta per comprar aigua de Figueres això incrementarà el cost.

21 de setembre de 2022 13.04

Joan

bar Identicon

Bon dia Consol. Fa un temps vaig llegir a l'Empordà que des de l'ajuntament estaveu treballant per afegir una línia de bus que unís les Forques i el Nucli Antic. Com està el tema? Gràcies.

Consol Cantenys

Molt Bon dia a tothom.

21 de setembre de 2022 13.01

EMPORDÀ

bar Identicon

Bon dia a tothom! Avui tenim a la trobada online d'EMPORDÀ a l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, a qui donem la benvinguda. Durant la següent hora estarà en directe responent totes les vostres preguntes. Comencem!

Consol Cantenys

Moltes gràcies i molt Bon dia

21 de setembre de 2022 13.00

Josep

bar Identicon

Bon dia. Què se'n sap dels terrenys que recentment s'han vallat amb deixalles a la glorieta del C/Montserrat Roig? Són privats o s'ho han apropiat alguns?