Trobada digital amb FIV Obradors

Doctors Josep i Albert Obradors
FIV Obradors

dijous 29 de setembre de 2022 17.00.00 GMT+02:00

Formuleu directament les vostres preguntes sobre la fertilitat i fecundació in vitro

Realitza la teva pregunta

Si no s'introdueix autor, la pregunta es formularà de manera anònima

EMPORDÀ

bar Identicon

I fins aquí la trobada online d'avui, més curta que en altres ocasions. Agraïm, com sempre, als doctors el seu temps i us animem a tothom a participar en les properes trobades. A la nostra pàgina web anunciarem quan és la pròxima, prevista el mes vinent.

Doctors Josep i Albert Obradors

Curta però intensa! Moltes gràcies per les preguntes com sempre, Drs Josep i Albert Obradors

29 de setembre de 2022 19.34

Roxana

bar Identicon

Hola, podríeu explicar quines molèsties es pateixen en un procés d'in vitro? Gràcies

Doctors Josep i Albert Obradors

La principal molèstia son les punxades (tot i que són agulles subcutànies, però la punxada és la punxada). Apart de això, un o dos dies abans de l'extracció dels òvuls, hi ha pacients que es noten els ovaris inflats, i també hi ha un dolor com de la regla després de l'extracció dels òvuls. Pero totes les molèsties (excepte les punxades) milloren molt amb paracetamol i ibuprofén. Podriem dir que no és un procés especialment molest.

29 de setembre de 2022 19.26

Anónimo

bar Identicon

Cuantas oportunidades hay en un tratamiento fiv aproximadamente?

Doctors Josep i Albert Obradors

Depende de los embriones obtenidos. Cuando más embriones se obtengan y se congelen de la pareja, más intentos habrá. Cuantos más intentos, más posibilidades de éxito, y inclusive se pueden guardar embriones por un segundo hijo. Nosotros intentamos optimizar el proceso de estimulación ovárica, del semen y del cultivo embrionario para logar el máximo de embriones de buena cualidad, para así obtener unas mejores tasas de éxito.

29 de setembre de 2022 19.23

Paula

bar Identicon

Hola doctors, volia saber si existeixen aquests tractaments de reproducció assistida per la seguretat social? Hi ha gent que no ens podem permetre l'elevat cost... Moltes gràcies

Doctors Josep i Albert Obradors

Hola, sí, clar hi ha tractaments de reproducció assistida per la seguretat social. Ja sigui a Girona o a Barcelona. El principal problema és la llista d'espera, que pot ser de més de 2 anys. Però si, hi ha molts pacients que es beneficien de la medicina pública. Si parlem de costos, el nostre centre té costos molt ajustat (si comparem amb altres centres), i amés oferim facilitats de pagament com financiació sense interessos en 12 mesos, per si us pogués interessar. Som conscients que son processos complexes i costos, però sempre estem al costat dels nostres pacients quan cal.

29 de setembre de 2022 19.20

Anònim

bar Identicon

Bona tarda. Puc sotmetre'm a una in vitro si pateixo endometriosis?

Doctors Josep i Albert Obradors

Oi, tant! Tenim moltes pacients amb endometriosis tractades en el nostre i amb fills nascuts. En les pacients amb endometriosis, sobretot si els ovaris estan afectats (endometriomes), cal fer tractaments ràpidament perque els endometriomes poden créixer amb el temps i poden reduir dràsticament el número d'òvuls obtinguts. En canvi, no s'ha vist que la endometriosis tingui un efecte en la qualitat dels òvuls. Et recomano que ho parlis amb el teu ginecòleg o centre de reproducció i que no ho posposis.

29 de setembre de 2022 19.16

Claudia

bar Identicon

Buenas tardes doctores. ¿Hay algo que NO se pueda hacer durante la beta espera? No sé si hay mucho bulo sobre eso. Gracias.

Doctors Josep i Albert Obradors

Hola, nosotros recomendamos una vida tranquila, sin esfuerzos grandes innecesarios (como ir al gimnasio, natación, montaña, escalada...), lo que es lógico, pero a parte de eso, recomendamos una vida normal. La paciente puede trabajar y ir a pasear/ comprar/ conducir... Recomendamos no beber alcohol y disminuir el tabaco si fuma. Vida normal pero tranquila. Estar en casa 15 días en la cama se ha visto que NO mejora los resultados.

29 de setembre de 2022 19.13

Loreto

bar Identicon

Bona tarda, és obligatori el repòs després d'una FIV? Gràcies

Doctors Josep i Albert Obradors

No és obligatori però sí recomanable, sobre tot el dia de l'extracció dels òvuls i el dia de la transferència dels embrions. Preferim que les pacients estiguin tranquil.les en aquests dies tot i que no s'ha demostrat científicament que sigui important.

29 de setembre de 2022 19.09

Imma

bar Identicon

Quantes possibilitats hi ha de quedar embarassada en la primera FIV?

Doctors Josep i Albert Obradors

El 75% de les nostres pacients es queden embarassades amb la primera transferència d'embrions. Però aquest valor varia molt segons l'edat de la pacient i el tipus de tècnica usada. Però podem dir que si mirem els nostres resultats de forma global, dos de cada tres pacients que fan tractaments amb nosaltres gesten a la primera.

29 de setembre de 2022 19.08

Anònim

bar Identicon

Hola Doctors, quant de temps després d'haver començat a intentar quedar-se embarassada sense èxit recomaneu mirar la fertilitat de la parella? Se sol mirar dels dos alhora o primer el de l'home o el de la dona? Moltes gràcies!

Doctors Josep i Albert Obradors

Hola, la OMS (Organització Mundial de la Salut) recomana que es comencin a fer estudis després de 12 mesos de búsqueda de gestació sense èxit en dones menors de 35 anys. Si la dona té més de 35 anys, es recomana esperar 6 mesos. Els estudis es fan als dos pacients alhora, perque si només ens centrem en un pacient pot ser que el problema vingui del altre i que perdem temps.

29 de setembre de 2022 19.06

EMPORDÀ

bar Identicon

Bona tarda! En aquesta trobada online en directe amb els nostres lectors estem amb els doctors de FIV Obradors. Sigueu benvinguts. Comencem amb les preguntes que ens aneu enviant.

Doctors Josep i Albert Obradors

Bona tarda, moltes gràcies per ser-hi un altre mes. Cordialment, Drs Albert i Josep Obradors

29 de setembre de 2022 19.01